Uluborlu İlçe Başkanı Ülkü Işıldar’ın istifasını değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Milletvekili Nuri Okutan’a yüklendi. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin tercihi ve partililerin emeğiyle milletvekili seçilen Okutan’ın bilen olma yerine bölen olduğunu ifade eden Yalçın, “Bunların niyetleri 16 Nisan’daki referandum değil, 16 Nisan’dan sonraki siyasi gelişmelerin altyapısını hazırlamaktır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, Kanal32’de yayınlanan Basın Kulübü programına konuk oldu. Programda soruları yanıtlayan Yalçın, Uluborlu İlçe Başkanı Ülkü Işıldar’ın istifasını ve Keçiborlu teşkilatıyla ilgili yaşanan bir durumu değerlendirdi. Yalçın, değerlendirmesi sırasında isim vermeden sık sık MHP’den ihraç edilen Isparta Milletvekili Nuri Okutan’a yüklendi.

GAZETE VE TELEVİZYONLARI TAKİP ETTİKLERİ İÇİN ÜZÜLÜYORUM

Gelişen olayları santim santim takip eden birisi olarak ulusal basında, özellikle hayırcı cephenin haberlerini incelediğini dile getiren Yalçın, “Birkaç siyasi partinin il başkanını telefonla aradım. Büyük güvenirliliğini düşündüğümüz televizyonlar ve gazeteler aslında haberleri hiç araştırmadan son derece basit ilke, sırf muhalefet yapma adına siyaseti çukura düşürmüş haberleri yaptıklarını gördüm. Bundan sonra kendi çalışmalarımı takip ederken belirli gazete ve televizyonları ciddiye almam mümkün değil. Ne yazık ki bir çok  kişinin bu gazete ve televizyonları takip ettikleri için de üzülüyorum” dedi.

BANA GÖRE BİR FİTNEDİR BU

Öte yandan Uluborlu İlçe Başkanı Ülkü Işıldar’ın istifasını değerlendiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, şunları söyledi: “Uluborlu’da ilçe başkanımız demokratik olmadığımızı söylemiş. Kendisi 1 Kasım’dan sonra Türkiye’de en çok muhalif hareketin içerisinde yer alan ve bu hareketin içerisindeki paylaşımları paylaşan, zaman zaman da kendisine kibar şekilde ifade ederek dikkatli olmasını söylediğimiz, genel merkeze muhalif olmasına rağmen görevinde kalmış bir ilçe başkanı. O gün kongresini yapmak üzere il başkan yardımcımızla görüşmeler yapıyor. Uluborlu’ya o şahsın geleceği noktasında haber alındığı zaman il başkan yardımcımız bana sorarak kendisini aradı. Herkesin partiyle ilgili ilişkileri olabilir ve terör uzantısı olmadıktan sonra herkesle görüşülebilir ama MHP’nin teşkilatlarında resmi bir sıfatı olmayan kişinin program yapmasının mümkün olmadığı kendisine ifade ediliyor. Merkez İlçe başkanımız kendisini arayarak, kendisinin de ilçe başkanı olduğunu, bu programlar yapılırken bir düzen olduğunu söylerken, sesini yükselttiği için bir sertleşme yaşanıyor ve telefonu kapatıyor. Zaten hazırlanmış olan bir düzen bu. Türkiye’de bu süreci etkileme noktasında yapılmış olan bana göre bir fitnedir bu. Sonuçta biz çok umursamadık. MHP görevini yapmıştır.

MUHALİF OLDUĞU İÇİN HİÇBİR TEŞKİLAT GÖREVDEN ALINMAMIŞTIR

Genel merkeze muhalefet ettiği diye Isparta’da hiçbir teşkilat görevden alınmamış ve hiç kimse hesaba çakılmamıştır. Siyasi olarak da karşıya alınmamıştır. Bunların başında da o bahsettiğiniz milletvekili vardır. Bizim için yok hükmündedirler. İstediklerini yapabilirler. Bu ilçe başkanı için hassas davranmamızın sebebi var. Kendi damadı Osmaniye milletvekilimizdi. O da değişik gruplar içerisinde yer aldı. Biz yanlış anlaşılma olmasın, Türkiye’de babasından dolayı oğlu, oğlundan dolayı babası suçlanıyor veya yargılanıyor noktasına gelinmesin diye taviz vermedik ve ondan azıcık iyi niyet, azıcık insaf beklediğimiz bir insan maalesef bu davranışı yapmıştır.”

ORADAKİ OLAY TESADÜF OLAN BİR ŞEY

Diğer taraftan Nuri Okutan’ın Keçiborlu’da ilçe başkanının bulunduğu bir kahvehanede hayır propagandası yapmasının basına yansıdığını hatırlatan Yalçın, “Yeni ilçe başkanımızı Keçiborlu’da bir çalışma yapıyor. Emniyetle görüşerek, madde bağımlılığı konusunda yürüyüş düzenleyip, bildiri dağıttılar. O gün de çalışma yaptıkları anda kahvehanede otururken, milletvekili geliyor. Oradan beni aradılar. Sorun yok kendileri ne diyeceklerse dediler. O sırada yandan bir resim çekiliyor. Bu milletvekili Isparta’da hiçbir basında yer almazken bir haber yapılıyor. İlçe başkanımızın o anda yapabileceği en iyi şey iyi niyetinin kötüye kullanılması üzerine Facebook’ta tepkisini gösterdi. Oradaki olay tesadüf olan bir şey. Bizim gittiğimiz yerde CHP ya da AK Parti’nin siyasi çalışması varsa dikkat ediyoruz. Dikkat etmek yerine körüklemek bölücülük yapmaktır. Keşke MHP’nin genel başkanının tercihi ve MHP’lilerin gayreti ve emeği ile milletvekili seçilen bu kişi bir bilen olarak kalamadı maalesef bir bölen oldu.  İl teşkilatı, belediye başkanı ile diyalogunu kesmiş bir kişinin bir takım ilçelere gidip bu çalışmaları yapmasının takdirini hemşerilerime bırakıyorum” şeklinde konuştu.

OLAĞANÜSTÜ KONGREYE İMZA VERENLER 15 TEMMUZ’DAN SONRA PARTİYE GELEREK GENEL BAŞKANIMIZIN EMRİNDEYİZ DEDİLER

Son olarak Isparta’da bir çok delegenin olağanüstü kongre olması yönünde imza verdiğini ancak bu duruma ses çıkarmadığını ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokratik hak olarak ortaya koydukları şeyin bugün ne kadar sıkıntılı olduğunu gördük. 15 Temmuz’dan sonra bu arkadaşlarımız partiye gelerek genel başkanımızın emrindeyiz ve referandumla ilgili çalışmalarda evet için çalışmaya hazırız dediler. Bunu kendisine mağlubiyet olarak gören insanlar, 16 Nisan’dan sonra yıkarak, karıştırarak gitmek istiyorlar. Yoksa gelsinler MHP’nin yanlışlarını bize anlatsınlar. bu kişi MHP’nin bırakın yanlışlarını genel başkanımızın Türkiye’de bileğinin bükülemeyeceği   tek kişi olduğunu, muhalefet edenlerin ise 3-5 ayda halledilecek isimler olduğunu ifade ederken biz yine sesimizi çıkarmıyoruz. 16 Nisan’dan sonra yeni bir farklı parti çalışmaları yapılırken giderken ne kadar zarar veririm noktası olduğu için beni üzen taraf budur. MHP’de kimseye zorla evet diyeceksiniz demem. Çünkü insanlar sandıkta kendileriyle baş başa kalacaklardır. Ama karşıma gelen insanlara inandığım doğrultuda evet verilmesi konusunda çalışırım. Ama bunların niyetleri 16 Nisan’daki referandum değil 16 Nisan’dan sonraki siyasi gelişmelerin altyapısını hazırlamaktır. Beni üzen budur.”