AK Parti Isparta Milletvekili birinci sıra adayı Süreyya Sadi Bilgiç, MHP lideri Devlet Bahçe'nin parti içi hesaplaşmalar yüzünden her gün yeni bir hata yaptığını söyledi. Bahçeli'nin parti içerisindeki kaset skandalları ile ilgili olarak, "Bunlar okyanus ötesinin ürünüdür." şeklindeki açıklamalarıyla kamuoyundan ciddi tepki aldığını ifade eden Bilgiç, şimdi de bir televizyon kanalında ortam dinlemesi yapan esrarengiz araç fotoğrafının montaj çıkması ile bir kez daha yanıltıldığını belirti.

Bilgiç, "Kamuoyu bunu net olarak yargılayacaktır. Yani milletimizin vicdanı bunu net olarak yargılayacaktır. Bahçeli'nin kendilerini aldatan, kendi içlerindeki insanların yanlış laflarına bakarak, yanlış istikametlere bakarak başka istikametler çizmesi, başka hedefler göstermeleri son derece yanlıştır. Millet gereğini yapar, bunlar son derece çirkin ve yanlış şeyler." dedi. Bahçeli'nin kendi parti içi hesaplaşmalarının faturasını başka yerlere çıkartmaması gerektiğini ifade eden Bilgiç, "Kendi içlerindeki hesaplaşmaların faturasını okyanus ötesine taşımamalıdır.

Ne okyanus ötesine, ne de başka bir yere fatura çıkartmasın." diye konuştu. MHP'nin son zamanlarda CHP ile söylem birliği yaptığını ve aynı çizgide hareket ettiğini belirten Bilgiç şöyle devam etti: "Bunun dışında herkes ittifak arayışları içerisinde olabilir. Burada şaşırtıcı olan belli mihrakların ve son derece zıt görünen mihrakların bugün ayını çizgide, aynı ifadeleri kullanabiliyor olmalarıdır. Şaşırtıcı olan budur.

Bugün PKK ile Ergenekon'u aynı çizgide görebiliyorsanız. Bunların destekçilerine, bunlara listelerinde yer veren partileri aynı çizgi içinde görüyorsanız bunun değerlendirilmesi millet tarafından net olarak yapılacaktır." 12 Haziran'da bir sandık konacağını ve milletin hür ve özgür iradesi ile kendi temsilcilerini seçeceğini ifade eden Bilgiç, AK Parti'nin 2023 vizyonu ile milletin önüne çıktığını kaydetti.

Tüm anayasal kurumların içerisinde siyasi partilerin dışında hesap verme sorumluluğu olan başka hiçbir teşekkül bulunmadığını ifade eden Bilgiç, şunlar söyledi: "Bizler 4 yılda olsa milletimizin önüne vatandaşımızın önüne gidiyoruz. Geçmişte yaptıklarımızın yada yapamadıklarımızın hesabını veriyor aynı zamanda önümüzdeki dönemde yapacaklarımızı ve projelerimizi ortaya koyarak onlardan yetki istiyoruz. Ve biz 2023 vizyonu ile yola çıktık. Türkiye büyüsün, istikrar devam etsin diyoruz."