Isparta'da 23 Nisan gecesi meydana gelen don felaketi ile ilgili Basın Kulübü'nde açıklamalarda bulunan AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, konu ile ilgili bugün Ankara'ya gideceğini ve ilgili bakanlık ve yöneticilerle görüşeceğini söyledi.

Bilgiç bugün Ankara'ya gidecek
AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta'da meydana gelen don felaketi nedeniyle zarar görev çiftçilerin mağduriyetini gidermek amacıyla bugün Ankaraya gideceğini belirterek, "Bildiğiniz üzere 23 Nisan gecesi bir don felaketi yaşadık. Konu ile ilgili daha önce görüşmelerimiz oldu. Don olayının yaşandığı bölgelerde ilgili bakanlık yöneticileri incelemeler yaptı. Kiraz, elma, kayısı, şeftali gibi meyve ürünlerimiz de yüzde 100 oranında bir zarar var.

Bu zararın karşılanması için biz 3 tane talep ilettik. Bu taleplerin başında afet kapsamında dekar başına destek, ikincisi tarımsal borçların ertelenmesi ve en önemli üçüncü talebimiz de tarımsal kredi imkanıdır. Bu kredi imkanı içerisinde sıfır faiz, 2 yıl ödemesiz 5 yıl ödemeli kredi imkanıdır. Ben yarın seçim çalışmalarına ara verip Ankara'ya bu konu için görüşmeye gideceğim. İnşallah mağdur olan çiftçilerimiz için iyi bir sonuç alırız" dedi.