AK Parti Isparta Milletvekili Emin Bilgiç, Tasarının Haçlı Zihniyetine Sahip Politikacıların Ahlaksız Bir Kararı Olarak Nitelendirdi. Fransa Parlamentosu'nda önceki gün kabul edilen Ermeni soykırımı yasa tasarısına tepkiler büyüyor. AK Parti Isparta Milletvekili Emin Bilgiç, tasarının haçlı zihniyetine sahip politikacıların ahlaksız bir kararı olarak nitelendirdi.

    AK Parti Isparta Milletvekili Emin Bilgiç, Türkiye'nin gündemindeki, Fransız Meclisi'nin onayladığı Ermeni soykırımı yasa tasarısıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Milletvekili Emin Bilgiç, "Bu kararın yanlış olduğunu günlerce aylarca hükümet olarak söyledik ve tüm gayreti gösterdik.

   Avrupa Birliği'nin (AB) yetkili organları da Fransa'yı 'Böyle bir yasa çıkartmayın, AB'ye girişte Türkiye'ye yeni şartlar ileri süremezsiniz' şeklinde uyardı. Bunu resmi ağızlardan AB defalarca söyledi. Bu kurtla kuzu hikayesine benziyor. Türkiye'nin AB'ye girişini engellemek isteyen haçlı zihniyetine sahip sözde politikacıların gayri ahlaki, ahlaksız bir kararları söz konusudur.

   İktidardaki parti de oylamaya katılmayarak bu kararın çıkmasına dışardan destek vermiştir. Hiçbir bölücülük unsuru, bu Ermeni meselesi de dahil olmak üzere bizi ayıramaz. Bu mücadele bugün başlamadığı gibi bugünde bitmeyecek. Türk toplumu olarak bu konuda gereken duyarlılığı göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda ben Fransız ürünlerini boykot kararının yerine getirilmesinden yanayım. Fransız hükümeti kendi tercihini yapmıştır. Fransa bu kararı sadece hükümete atarak kurtulamaz" diye konuştu.

 (İhlas Haber Ajansı)