Milletvekili Bilgiç, temayül ile ilgili olarak şunları söyledi: “AK Parti iki dönemdir iktidara gelmiş ve bütün kamuoyu yoklamaları itibariyle de 12 Haziran seçimlerinde iktidara en güçlü aday olan bir partidir. Böylesine güçlü bir partiden çok  sayıda arkadaşımızın memleketine ve milletine hizmet etmek için yola çıkması gayet doğaldır.

Tüm aday adayı olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hafta sonu gerçekleştirilen Temayül yoklamamız, partimize yakışır şekilde cereyan etmiştir. Bu sonuçların, tüm aday adayı arkadaşlarımın hakkında hayırlı olmasını diliyorum. Temayül yoklaması, bizim partimizin aday belirleme sürecindeki aşamalardan bir tanesidir. Mevcut milletvekili arkadaşlarımız bu yoklamanın dışında tutulmaktadır. Diğer aday adayı olan arkadaşlarımız temayüle girmiştir. Bizler mevcut milletvekilleri olarak bu temayül yoklamasında olmamamızın nedeni; bu süreç içerisinde partimiz gözüyle Isparta’da ve ülkemizde TBMM’deki yasama çalışmalarına vermiş olduğu hizmet değerlendirilecektir. Milletvekilliği bir görevdir. Biz, bu görevi hakkıyla yerine getirdiğimize inanıyorum. Önümüzdeki süreçte de genel merkezimiz bunu değerlendirerek Isparta’mızın ve milletimizin yararına olacak bir listeyi yapacaklardır.”

Bilgiç, AK Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Aybatılı’nın temayülde aldığı oyları ise şöyle değenlendirdi:

“Sayın Aybatılı bizim dostumuz, arkadaşımız. Kendisi 2004 yılında da partimizi desteklemiştir. 12 Eylül referandumunda esnaf ve sanatkarlar odası başkanı olarak da, şahsen de çok net bir şekilde tavrını koymuş ve desteğini vermiştir. Kendisi ülkesine hizmet etmeyi seven bir arkadaşımızdır.

Önümüzdeki süreçte de siyasi hayatını AK Parti’de yürütmek üzere aramıza katılmıştır ve o da AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu yapmıştır. Temayül sonuçlarını değerlendirdiğimizde, parti teşkilatından da çok büyük bir teveccüh gördüğünü, başarılı bir netice aldığını düşünüyorum.”