Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Lojistik Merkezi Projesi’nin Batı Akdeniz Bölgesi’ni dünyaya açacak kapı olarak tanımladı. Bilgiç, ayrıca Isparta’nın havacılık bakım üssü kümelenmesi açısından da projenin değer katacağını ifade etti.

-Rektör Prof. Dr. Çarıkçı: “Müjde paylaşıyorum: Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ‘Fakülte’ olması için çalışıyoruz

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da inşaatı tamamlanmak üzere olan Keçiborlu Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ‘Fakülte’ haline getirilmesi için YÖK’e başvuru yapacakları müjdesini verdi.

-TBMM Başkan Vekili Bilgiç ulaştırma ve havacılık alanında önemli müjdeler paylaştı

Keçiborlu Belediye Başkanlığı’nın katkıları ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından düzenlenen ‘Batı Akdeniz Lojistik Merkezi ve Entegre Taşımacılık Çalıştayı’nın 19 Mart Salı günkü öğleden sonra bilimsel oturumlarına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, Keçiborlu Kaymakamı Okan Leblebicier, akademisyenler, öğrenciler ve halk katıldı.

-Bir fikir ve hayal ile başladı, bu noktaya geldi

Öğleden sonraki bilimsel oturumlar öncesi protokol konuşmalarının ilkini SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı yaptı. Prof. Dr. Çarıkçı, Lojistik Merkezi projesinin bir hayal ve fikir olarak 5 yıl önce başladığını söyledi. Keçiborlu’nun kara, hava ve demiryolu ulaştırma ağının tam ortasında yer aldığını, nitelikli karayollarının bulunduğunu anlatan Çarıkçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Fikri Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak ile konuştuk. Bu noktaya getirdik. Bu çalıştayın bilimsel çıktılarını tabii ki kitap haline de getireceğiz. Rapor yapacağız. Kümelenmeye destek vereceğiz. SDÜ herkesin bilgisi olduğu üzere burada Sivil Havacılık Yüksekokulu da kurdu. İnşaat bitmek üzere… Bu noktada bize büyük destek veren Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Buradan bir müjde de paylaşayım: Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ‘fakülte’ haline getirilmesi için YÖK’e müracaatta bulunacağız. SDÜ olarak havacılık kümelenmesine tüm imkanlarımızı seferber ederek destek veriyoruz.”

Gökgöz: Müreffeh, mutlu bir Türkiye

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de çalıştayda yaptığı konuşmada mutlu, müreffeh bir Türkiye için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Batı Akdeniz Lojistik Merkezi ve Entegre Taşımacılık Çalıştayı’nın bilimsel çıktıları ile beraber projenin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını anlatan Gökgöz, Isparta’nın çok önemli bir yatırım, istihdam, ticaret değerinin daha ortaya çıkacağını belirtti.

-40 dakikada limana ineceğiz, otoban da buradan geçecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç de yaptığı konuşmada lojistik konusunun dünyanın en önemli alanlarından biri olduğunu söyledi. Keçiborlu’da SDÜ ve Keçiborlu Belediye Başkanlığı işbirliği ile böyle bir organizasyonun hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilgiç, önemli müjdeler de paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘Lojistik Mastır Planı’ hazırladığını belirten Bilgiç, Keçiborlu’nun da bu değere kavuşması halinde Batı Akdeniz’in dünyaya açılan kapı olacağını öngördü.

Antalya’yı İstanbul ve Ankara hattına bağlayacak olan otoban projesi üzerinde çalışıldığına atıf yapan Bilgiç, “yakında otoban da Keçiborlu’dan geçecek.

Biliyorsunuz Yüksek Nitelikli Hızlı Tren (YHT) de Keçiborlu’dan geçecek.

40 dakika içerisinde limana (Antalya körfezi) inmiş olacağız.

Kara Havacılık Okulu biliyorsunuz geldi. Havalimanı var.

Uçak boyama, bakım, onarım hangarı var. Burada bu alanlarda özel müteşebbisler var. Biz Isparta’yı havacılıkta bakım üssü yapmak istiyoruz.

Keçiborlu’da konuşlandırılacak olan Batı Akdeniz Lojistik Merkezi projesi de havacılık hedeflerini destekleyecektir. Bu iki alan birbirini destekleyecektir” şeklinde konuştu.

-Her konunun esası ‘güven’dir. Mevzuatı iyi yazacağız

Bilgiç, Batı Akdeniz Lojistik Merkezi’ni sadece ulusal olarak düşünmediğini kaydetti. Bunun uluslar arası ayağı olmasını isteyen Bilgiç, “her şeyin esası güvendir. Güçlü bir mevzuat oluşturacağız. Avrupa, Afrika, Uzakdoğu ile daha güçlü ticaret, turizm ve dünya ile daha sağlam bir entegrasyon sağlamış oluruz. Keçiborlu’yu da bütün dünyaya entegre etmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Çalıştay protokol konuşmalarının ardından öğleden sonraki bilimsel oturumlarla devam etti.

‘Çoklu Taşıma Modları ile Yük Taşımacılığı’ başlıklı bilimsel oturumu SDÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdal Terzi yönetti.

Oturumda Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hülagü Kaplan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Genel Müdür Vekili Sinan Kuşçu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğü Kombine Taşımacılık Daire Başkanı Bülent Süloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü Karayolları Düzenleme Daire Başkanı Kerim Cicioğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı’ndan Ramazan Dursun, Türk Hava Yolları Kargo Müdürü Emre Bulut ve ACT Havayolları Ticari Faaliyetler Direktörü Selçuk Akbıyık konuşmacı olarak yer aldı.

Bilimsel oturumlar sonucunda TBMM Başkan Vekili ve diğer katılımcılara hediyeler takdim edildi. Hatıra fotoğrafı çekildi.

Çalıştayınbilimsel çıktıları SDÜ Yayınevi tarafından kitap haline getirileck