AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, üniversite öğrencilerinin bazı ilçelerde can güvenliği nedeniyle ceplerinde muşta ve biber gazıyla dolaştığını, önlem alınmadığı takdirde meslek yüksekokullarının merkeze kaydırılabileceğini söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gelendost Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) yeni hizmet binasının temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Isparta Valisi Şehmuz Günaydın, Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Gelendost Kaymakamı İbrahim Şenkon, Gelendost Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sezgin, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan SDÜ Gelendost MYO müdürü Prof. Dr. Nuri Tuğlu, yüksek okulun 2000 yılında kurulduğunu, 3 bölüm ve 855 öğrencisiyle eğitime devam ettiğini belirtti. Bunun Gelendost için yeterli olmadığını, fiziki yetersizlikler nedeniyle daha fazla bölüm açamadıklarını kaydeden Prof. Dr. Tuğlu, temelini attıkları binayla bu sorunun aşılacağını söyledi. SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ise Gelendost MYO'nun en büyük sıkıntısı olan fiziki yetersizliği çözmek adına adım attıklarını kaydetti.

YÜKSEK KİRA ELEŞTİRİSİ

Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de 10 yıldır milletvekilliği yaptığını, milletvekili olduğu günden beri Isparta'da öğrenci sayısının yetersiz olduğunu söylediğini kaydetti. 10 yıl önce 30 bin olan öğrenci sayısının bugün 90 bine ulaştığını aktaran Bilgiç, bunu artırmanın yolunun ise fiziki altyapıyı artırmakla mümkün olduğunu anlattı. Referandum sürecinde yaptığı ziyaretlerde öğrencilerin en büyük sorununun yüksek ev kirası olduğunu öğrendiğini kaydeden Bilgiç, "Bir evin öğrenciye 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında kiralanmasının mantıklı bir izahı yok. Öğrencilerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

"ÖĞRENCİLER 'MUŞTA' İLE GEZİYOR"

Üniversite öğrencilerinin kendi ilçesi Şarkikaraağaç'ın da aralarında bulunduğu bazı yerlerde can güvenliği nedeniyle ceplerinde muşta ve biber gazıyla gezdiğini kaydeden Bilgiç, önlem alınmadığı takdirde kısa zamanda ilçelerdeki bölümlerin şehir merkezine alınacağını söyledi. Süreyya Sadi Bilgiç, Gelendost'un bu konuda sıkıntısı bulunmadığını vurguladı.

Vali Şehmuz Günaydın da eğitimin beşikten mezara kadar sürdüğünü belirterek, katkı koyanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri beton mikserinin kumandasına basarak ilk harcı inşaata döktü. Temel atma töreninden sonra Sadi Süreyya Bilgiç ve Prof. Dr. Çarıkçı öğrencilerin sıkıntı ve isteklerini dinledi.