TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti hükümetlerinin önemli reformlara imza attığını belirterek "Yaptığımız değişimleri taçlandıran en önemli reform hiç şüphesiz Anayasa değişikliği ve halkımızın onayıyla gerçekleştirdiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir." dedi.

Bilgiç, TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde şahsı adına yaptığı konuşmada, demokratik bir olgunlukla her türlü görüş, öneri ve eleştirinin dile getirildiği müzakerelerde bir taraftan 2018 bütçesinin ele alındığını diğer taraftan 2016 yılı kesin hesap denetiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Millete hizmet yolunda Türkiye'nin büyük yatırımlara ve köklü reformlara sahne olduğunun altını çizen Bilgiç, büyük Türkiye yolunda ciddi kalkınma hamlelerinin gerçekleştirildiğine işaret etti.

Vatandaşların çok daha müreffeh, çok daha huzurlu yaşaması için ekonomik, sosyal, insan hakları, özgürlükler, demokratikleşme gibi pek çok adımın atıldığını söyleyen Bilgiç,
çıkarılan kanunlarla Türkiye'nin gücünün artırılmasına katkıda bulunulduğunu dile getirdi. Bilgiç, son dönemde bazı kanunların da revize edilerek üretimi, istihdamı ve ihracatı
desteklemeye yönelik uygulanan politikaların ekonominin hızla toparlanmasını sağladığını belirterek "Özellikle işletmelerin nansmana erişiminin kolaylaştırılması için kredi garanti fonu kaynaklarının ve etkinliğinin artırılması bu toparlanmada büyük rol oynamıştır." diye konuştu.

Bilgiç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devletin tüm kurumlarının denetlenmesine ilişkin söylemine katıldığını dile getirdi. Çıkarılan Sayıştay Kanunu'nun öncesindeki 44 yıla bakıldığında TBMM'ye gönderilen ortalama rapor sayısının sadece 3 olduğunu vurgulayan Bilgiç, son 7 yılda denetlenen kurumlar da dahil toplam 923 raporun TBMM'ye gönderildiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun faiz bütçesiyle ilgili açıklamasını "insafsızlık ve vicdansızlık" olarak nitelendiren Bilgiç, şunları kaydetti:

"2002'de bütçe gelirinin yüzde 65'i faize giderken bugün bu oran yüzde 11,3'e çekilmiştir. Diğer bir deyişle toplamış olduğunuz verginin yüzde 86'sını faize verirken bugün sadece ve sadece yüzde 12'sini faize veriyorsunuz. İstikrarı artırmak için gereken her şeyi yapacağız. İş gücünün kalitesinin yükseltilmesi için özel istihdam yollarının kurulmasını sağladık. Yaptığımız değişimleri taçlandıran en önemli reform ise hiç şüphesiz Anayasa değişikliği ve halkımızın onayıyla gerçekleştirdiğimiz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında kilometre taşlarından biri olan bu değişimle inşallah hedeflerimize daha hızlı ulaşacağız."

Süreyya Sadi Bilgiç, yeni anayasa ile çok daha demokratik bir sürece doğru ilerlendiğini söyledi. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin gerçek manada o gün hayata geçeceğine dikkati çeken Bilgiç, "Türkiye ekonomisi 15 Temmuz'u yaşamış bir ekonomi. Dünyada başka bir ekonomi yok ki böylesi hain, alçak saldırıdan sonra dünya ortalamasının çok üzerinde bir büyüme sergilesin. Elde edilen bu başarının sırrı millete güvenmektir. En nihayetinde bu başarı milletimizindir. Milletimizin güveni ve inancı bizim en değerli hazinemizdir. Milletten aldığımız güçle kararlılıkla 2023 hedene yürümeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.