Bilgiç açıklamasında; ‘Bütün ülkemizi saran bu yangın fırtınasından Isparta’da nasibini aldı. Çandır Yazılı Kanyondayız. Sütçüler bölgesi orman varlığı en yüksek olan ilçemizden birisidir. Valimizin koordinatörlüğünde Tarım ve Orman Bakanımız, İçişleri Bakanımızın destekleri sahada bütün kamu kurumlarımız başta orman teşkilatımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız, gönüllülerimiz, köylülerimiz çok ciddi bir mücadele ile gece -  gündüz demeden yangını kontrol altına aldık. Yangın rüzgarın etkisiyle değişkenlik gösterebiliyor. Ama çok şükür şuanda helikopterlerimiz çalışmaya devam ediyor. Allah devletimize zeval vermesin. Dünden bugüne 1 uçak, 6 Helikopterle onlarca iş makinası, onlarca arozözle ve bütün kamu kurumlarına bakarsak binin üzerinde insanla müdahale edildi. Çok şükür şuan için bir sorun görünmüyor. Rabbim ülkemizi, milletimizi bu tarz felaketlerden korusun. Çok dikkatli olmamız lazım, teyakkuzda olmamız lazım, ülke olarak bizde onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizlere bu desteği veren bu imkanları sunan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümet üyelerimize bütün destek veren herkese tekrar teşekkür ediyorum.

Burada ciddi bir mermerci arkadaşlarımız var. Onlarda bütün ellerindeki araç parklarını, iş makinalarını, dozerlerini, kepçelerini, greyderlerini, her şeylerini ortaya koydular. Eğirdir Dağ Komando okulu paşamız buradaydı. Bütün ekibiyle itfaiyesi, araçlarıyla destek ekipleriyle onlarda buradaydı. İl Özel idaremiz her şeyiyle buradaydı ve yerel vatandaşlarımız var. Onlarda bütün imkanlarını açtılar. Buradaki en temel avantajlarımızdan bir tanesi büyük balık firması baysallar var. Onlarında desteğiyle bütün arozözlerin su ikmallerini hemen anında yapabilir hale geldik araçlarımız uzağa gitmeden suları doldurdular. Barajımız var. Helikopterler, su ihtiyaçlarını oradan karşıladılar.

Yaşam alanlarında herhangi bir tehlike görünmüyor. İnşallah buda böyle devam eder. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yine ufak tefek alevlenmeler olabiliyor. Onlara müdahaleler devam ediyor. Ama yerleşim yerlerinden uzaklaştı. Çok şükür tespit çalışmalarına başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri zannediyorum 15-16 tane yanan evimiz var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hiçbir vatandaşımız her yerde olduğu gibi burada da mağdur etmeyeceğiz’ dedi.