AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ilk defa gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta'ya ikinci üniversite kurulması yönündeki talimatını doğruladı. İl Başkanı Zabun, "sayın Bilgiç'in bu stratejik hamlesi sonucu ikinci üniversitenin kurulma hedefi 2 yıl geriye çekilmiştir" dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Basın Kulübü'nde ikinci üniversiteye ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. İlk kez Akdeniz'in gündeme getirdiği ikinci üniversitenin Isparta'ya kurulmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatını doğrulayan İl Başkanı Zabun, "Hedefimiz 2019 idi ama en az 2 yıl daha geriye çekilmiştir" dedi. Zabun, şöyle konuştu:

SDÜ'NÜN ULAŞTIĞI POTANSİYEL İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ ZORLADI

"Isparta'da 2.üniversite konusu sıcak bir gündem maddesi değildi. SDÜ'nün kapasitesi ile ilgili, fiziki koşulların iyileştirilmesiyle ilgili konular üzerinde yoğunlaşmıştık. Isparta'da 2.üniversite ihtiyacını doğuran unsur Süleyman Demirel Üniversitesi'nin ulaştığı kapasitedir. Orada gerek altyapı gerek üst yapı ile ilgili bugüne kadar yaptığımız yatırımlar ve buna bağlı olarak Isparta'nın öğrenci kapasitesi itibariyle Türkiye'de sayılı üniversiteler arasına girmiş olmasından kaynaklanıyor. Eğer biz SDÜ'de bu performansı yakalayamamış olsaydık, bu noktada taşıyamamış olsaydık bugün 2.üniversiteyi konuşmak anlamlı olmazdı. Çok ciddi yatırımlar yaptık.

SDÜ; 110 BİN ÖĞRENCİYE KOŞUYOR

2006 yıllarında ilk Burdur MAKÜ kurulması nedeniyle bölünme oldu. Bu bölünmeden sonra SDÜ'nün öğrenci kapasitesi 24 bin dolaylarında idi. Ama 10 yıl dolmadan bugün ulaştığımız nokta 90 bin kapasitesidir. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 110 binlerin üzerine çıkabilecek rakam öngörülüyor. Yeni açılan bölümler var, henüz birinci sınıf olanlar var. Bir sonraki yıl yeni gelecek öğrenciler var. Onlarla birlikte 110 binin üzerine çıkabilecek kapasiteden bahsediyoruz. Isparta gibi bir şehir için 90 bin öğrenci kapasitesi müthiş kapasite. 

ÇOK CİDDİ VE BİLİNÇLİ YÜRÜDÜK

Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Milletvekilimiz Sadi Bilgiç ile yaptığı görüşmede bu rakamı duyunca ikinci üniversite konusunda gerekli çalışmaların yapılması konusunda bir talimatı söz konusu. Önümüzdeki süreç içerisinde biz de milletvekillerimiz ile birlikte siyasi irade olarak bu işin takibini sürdüreceğiz. Çok ciddi ve bilinçli yürüdük. İlk defa gündeme geldiğinde bu fikrin çıkış kaynağı mevcut bir hastane söz konusu, önümüzdeki aylarda açılacak. Orada böyle bir kampüs oluştu. Bu çerçevede ikinci üniversetinin sağlık endeksli bir üniversite olması önemlidir şeklinde bakış açısı oluştu. Sayın Milletvekillerimizle istişare edildi ve bir yol haritası ile süreç başlatılmış oldu. Üniversitemizdeki Murat hoca ve bir ekiple derhal buluşmamız oldu. Kendilerinden raporlama çalışmaları talep ettik. Arkadaşlar raporlamayı yaptılar, dosyayı hazırladılar. 

BİLGİÇ'E TEŞEKKÜR

Süreyya beyin sayın Cumhurbaşkanımızla gerçekleştirdiği buluşmada bu durumu ortaya koyması çok stratejik bir durumdur. Daha önce 2019'u hedef olarak belirlemiştik. Sayın Milletvekilimiz Süreyya beye teşekkür ederiz. Bu stratejik hamle öyle zannediyoruz ki bu süreci geriye getirmiştir. 2 yıl daha önce gerçekleşecektir diye düşünüyouz."