Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı Bilinmeyen Yönleri İle Atatürk'ü Anlattı.

Süleyman Demirel Üniversitesi Proje Araştırma Geliştirme ve Uygulama Kulübü “Bilinmeyen Yönleri İle Atatürk” adlı konferans ile Araştırmacı Yazar İlknur Güntürkün Kalıpçı’yı öğrencilerle buluşturdu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Topluluklar Şube Müdürü Fizikçi Hidayet Yıldız “Topluluklar öğrencilerimizin ders dışı zamanlarında sosyal faaliyetlerini ve projelerini gerçekleştirmek için kurulan önemli kuruluşlardır. Bu tür güzel etkinlikleri gerçekleştiren kulüplerimize çok teşekkür ediyoruz. Parlayan ve gelişen nesiller olmak en büyük hedeflerimiz arasında olmalı.” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı hakkında bilgiler veren İlknur Güntürkün Kalıpçı, yaptığı araştırmalar sonucunda birçok bilgiye ulaştığını kaydederek Atatürk’e ait pek çok anıyı katılımcılarla paylaştı. 1930 yılında meydana gelen olayı da şu sözlerle aktardı:  

“Atatürk, Yalova Köşkü'ne doğru çıkarken bir bahçıvanın çınar ağacını kestiğini görür. Bahçıvanın ne yaptığını merak eder ve ağacın köklerinin köşkün temelini kaldırdığını, yaprakların cama müdahale ettiğini dolayısıyla da köşkün kaybedileceği cevabını alır. 

Mustafa Kemal Atatürk de "Hayır, gerekirse köşkü ağaçtan uzaklaştırırız." diyerek karşı çıkar, ağacın korunması ve evin yerinin değiştirilmesi talimatını verir ve koca evin kızaklar üzerinde yeri değiştirilir böylece hem ağaç hem de ev kurtarılır."

Araştırmalarına 1919' da başlayan, bugüne kadar çıkan yerli yabancı bütün gazeteleri ve dergileri tarayan Kalıpçı, katılımcılarla Atatürk’e ait birçok anısını paylaştı.