İlimiz Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi İngilizce alanı öğretmeni Hidayet ATLI ve Müzik alanı öğretmenleri Cengiz GÖKTAŞ, Mehmet TÜREL ve Eray Şükrü GÖNENDİ’ nin hazırlamış olduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Okullar Arası Değişim Ortaklıkları kapsamında hibe almaya hak kazanmış ‘United Schools in Music’ projesi kapsamında ilk öğrenci değişim faaliyetini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

Hollanda’nın  Heerlen şehrinde ki Grotiuscollege okulunda gerçekleştirilen ve  Avusturya, Almanya , Fransa’dan da katılımcı öğrenci ve öğretmenlerin olduğu bu faaliyette,  Türk Halk Müziğini, ritimlerini ve enstrümanlarını sahne performansları ile tanıttılar.

Müziğin evrenselliğini ve Türk halk müziğinin güçlü etnik yapısının ortaya konulmasına vesile olan bu faaliyet tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi idareci, öğretmen ve öğrencilerine proje süreçlerinde başarılar diliyoruz ve  Türk Halk Müziğinin nesilden nesile dilden dile aynı kıymet ve önemini yitirmeden hep var olmasını temenni ediyoruz.