Bir göz yaşı daha sevince dönüşü

 

Belediye Başkanı Hasan Balaman, bir göz yaşını daha sevince dönüştürdü. 9 aylık iken yanlış tedavi sonrası yürüme kabiliyetini kaybeden Yaşar Osman Kayacan ile İtfaiye Müdürlüğünde çalışan ve çalıştığı esnada iş kazası geçirerek ayakları alçıya alınan Murat Karaceylan"a akülü araç hediye etti.

 

45 yaşındaki Yaşar Osman Kayacan 24 yıldır Isparta"da oturduğunu ancak bu güne kadar hiçbir dönem kendisine bu kadar ilgi gösterilmediğinden yakındı. Özürlü olmasından dolayı da neredeyse ikinci vatandaş gibi görüldüğünü ifade etti.

 

Belediye Başkanımız Hasan Balaman"ın benim gibi özürlülere yardım ettiğini televizyondan izliyordum. Hiç umudum olmaksızın kendisini telefonla aradım. 24 yıldır Isparta"da ikamet ettiğimi ve yürüme engelli olduğumu söyledim ve kendisinden akülü araç istedim. Başkanımız bu isteğimi kırmayarak bugün benim ayağım olacak bu aracı hediye etti. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

 

Akülü aracın tesliminde gözyaşlarını tutamayan Yaşar Osman Kayacan, kendisine verilen bu hediyenin dünyanın en güzel hediyesi olarak nitelendirdi.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, “her zaman ifade ediyorum. Şehrin imarına verdiğimiz önem kadar insanımızın da imarına önem veriyoruz. Belediye olarak onların eli ayağı olmaya ve her zaman yardımcı olmaya hazırız. Bu güne kadar 100 lerce akülü yada manuel tekerlekli sandalye hediye ettik. İmkanlarımız ölçüsünde bu yardımlarımız devam edecektir. Belediye olarak belki yürüme özürlü vatandaşlarımızı yürütemeyeceğiz ama en azından hediye etmiş olduğumuz araçlar onların eli kolu olacak” dedi.

 

İtfaiye Müdürlüğüne yangın ihbarı gelmesi ile birlikte olay mahalline gitmek için aracın başına koşan Murat Karaceylan"ın üzerine garaj kapısı düşerek ayakları kırılmıştı. Uzun süre hastanede tedavi olduktan sonra bir bacağı ile kolu alçıya alındı. Uzun sürecek olan tedavi döneminde de yatağa mahkum kaldı. Belediye Başkanı Hasan Balaman, yangın ihbarı ile birlikte görevinin başına giderken kaza geçirerek yatağa mahkum olan Karaceylan"a da sürpriz yaptı.

 

Ak Masa tarafından evinin önüne kadar getirilen akülü araca gören Karaceylan bu sürpriz neticesinde gözyaşlarını tutamadı. Aracın tesliminde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Bulut ve İtfaiye Müdürü, Saadettin Şarışahin"de hazır bulundu.

 

Karaceylan, “kaza geçirdiğim günden bu güne kadar başta Belediye Başkanımız Hasan Balaman, Başkan Yardımcılarımız ve idare amirim beni hiç yalnız bırakmadı. Hastanede kaldığım süre içerisinde de tüm ihtiyaçlarımı ve hastane masraflarını üstlendiler. Kendilerine şükran borçluyum. En büyük hediyeyi ise Belediye Başkanımız Hasan Balaman yaptı. hiç beklemediğim zamanda beni yatağa mahkum olmaktan kurtardı. Sağlığıma kavuşuncaya kadar bu akülü araç benim elim, ayağım olacak. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ancak buradan Başkanıma şunu söylemeden de geçemeyeceğim. Sağlığıma kavuştuktan sonra bu aracı benim gibi bir özürlüye vermesi için iade edeceğim” dedi.