Topladıkları mantarı yiyerek zehirlenen ailenin 4 üyesinden anne Emeti Koçarslan, oğlu Memiş Koçarslan'dan alınan karaciğerle hayata tutunurken, 9 yaşındaki Muhammet Koçarslan'ın hayatını kaybettiğini öğrenince yıkıldı.

Isparta'nın Sütçüler ilçesi, Kesme beldesinde bir hafta önce topladıkları mantarı yedikten sonra zehirlenen Eşref Koçarslan (47), eşi Emeti (43) ile annesine karaciğerinden bir parça veren Memiş, tedavilerinin tamamlanmasının ardından bugün taburcu edildi.

Anne ve babasıyla birlikte aynı mantardan yiyen Yasin Koçarslan'ın (5) tedavisinin ise İzmir Kent Hastanesi'nde devam ettiği, öğrenildi. Yasin'e, beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın karaciğerinin nakledildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Ailenin 9 yaşındaki çocuğu Muhammet Koçarslan, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan müdahaleye rağmen yaşamını yitirmişti.

-"KARDEŞİMİ YAŞATMAK İSTERDİM"-

Hastaneden taburcu edilen anne Emeti Koçarslan, üzüntüden konuşamazken, oğlu Memiş Koçarslan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Kemer'de aşçılık yaptığını, ailesinin zehirlendiği haberini alınca hemen hastaneye geldiğini söyledi. Annesinin mantardan zehirlenme nedeniyle karaciğerinin iflas ettiğini, doktorların acilen nakil olması gerektiğini söylediğini anlatan Koçarslan, "Hiç düşünmeden anneme karaciğerimden bir parça verdim. Sağlık durumumuz gayet iyi" dedi.

Kardeşlerinden birini kaybettiğini, diğerinin ise yaşam mücadelesinin sürdüğünü söyleyen Memiş Koçarslan, "Annemin ve ailemin acısı büyük" dedi. Isparta Atabey'de yatılı okuyan ailenin tek kızı Gülsüm Koçarslan (17) de kardeşi Muhammet'e karaciğerini vermek istediğini, ancak 18 yaşını doldurmadığı için bu isteğinin kabul edilmediğini kaydetti. Gülsüm Koçarslan, "Kardeşimi yaşatmak isterdim" diye konuştu.