YALVAÇ Ticaret ve Sanayi Odası (YALTSO) Başkanı Nuri Dirik, "Yerli otomobil üretecek babayiğitlere Isparta- Yalvaç OSB yer vermeye taliptir" dedi.

YALTSO Başkanı Nuri Dirik, yerli otomobil üretimi için seferber olmaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Dirik, "Bu hayalin tekrar canlanmasına sebep olan, ülke ve millet olarak bu projenin altından rahatlıkla kalkabileceği özgüvenini bize aşılayan ve babayiğitler olarak nitelendiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun cevap verdiği yerli otomobil üretecek babayiğitlere Isparta- Yalvaç OSB yer vermeye taliptir. Sanayi ve teknoloji altyapısı yüksek bölgeleri seçmek yerine, ham bir bölgeyi yüceltme yoluna gidilmesi durumunda, gelişen ülkemize yeni altın bilezik takılmış olacaktır" dedi.

Bölgesinin en büyük yatırımı olan Yalvaç OSB'nin yerli otomobil üretimi için, proje kapsamında gerekli olan arazi ne kadarsa, tümü ya da istenilen kadarını derhal ücretsiz tahsis etmeye hazır olduğuna işaret eden Başkan Dirik, "Akdeniz, Ege ve İç Anadolu Bölgesi'nin birleştiği yerde bulunan ilçemiz üç bölgeye hakim konumda yer almaktadır. Konya'ya 155 kilometre, Isparta'ya 110 kilometre, Afyonkarahisar'a 96 kilometre mesafesi bulunmaktadır.

OSB'miz 1 milyon 500 metrekare alana yerleşmiş, doğalgaz altyapısı ve ilçe potansiyeli başta olmak üzere her türlü altyapısı gelişmeye müsaittir. Devletimizin ve sanayicimizin uzun zamandır içinde düğüm olan yerli otomobil projesini tekrar hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, birlik başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na bu sorumluluğu alan beş babayiğit firmamıza teşekkürü borç biliriz" diye konuştu.