Isparta’ya gelecek Kara Havacılık Okulu ve komutanlığı sanayi gelişimi açısından da büyük önem taşıyor. Ankara’da ki Ostim sanayinin gelişimini sağlayan Kara Havacılık Okulu Isparta’da özellikle yapılacak Gül İki Küçük Sanayi Sitesinin gelişimini sağlayacak. 1/100.000 şehir planına işlenen Gül İki Küçük Sanayi Sitesi, 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerine kurulacak.

Gül İki Sanayi Sitesi Projesinde 4 ayrı büyüklükte dükkanın yanında, cami, meslek lisesi alanı, sosyal tesis, 8 adet park, 4 ayrı ticaret alanı bulunuyor. Projenin tam merkezinde ise ileri de fuar alanı olarak değerlendirilebilecek. 120 bin metrekarelik park bulunuyor. Gül İki Sanayi Sitesi projesi hayal olmaktan çıktı. İki yıl içinde arazi imar planına sanayi bölgesi olarak işaretlendi. Arazide zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. Alandan arazi alımları yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Isparta’nın Valilik, Belediye ve milletvekilleri ile birlik olarak bu işi başardığını belirten Gül İki Sanayi sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “OSTİM’i, OSTİM yapan Kara Havacılık Okuludur. Biz de Gül İki ile Kara Havacılık Okulunun alt yapısını oluşturacağız” dedi.

Önce kendi aralarında örgütlenip, bir lobi hareketiyle Isparta Belediyesi'nden kent dışındaki Bozanönü mevkiinden 1 milyon 200 bin m2'lik alanını Sanayi Bölgesi olarak imara işlettiren, hızlı kamulaştırma için de 'kamu yararı' kararı aldırtan Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Isparta'nın en büyük kentsel gelişim projesi için imkan sunuyor. Şehir içinde sıkışıp kalan sanayi esnaflarının kent dışında daha modern şartlarda tek çatı altında toplanması bu projeyle mümkün olabilecek.

HAYALİN PROJESİ HAZIR

Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin yerel ve kısıtlı imkanlarla başlattığı yeni sanayi hareketi Isparta için büyük bir proje haline geldi. Isparta Belediyesi'nin imar planı düzenlemesi ve hızlı kamulaştırma için aldığı 'kamu yararı' kararının ardından kooperatif tarafından 175 bin metrekare arazi alımı yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Gül İki Sanayi Sitesi'ne TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç kanalıyla ilgili kurumlar tarafından üst yapı desteği verilecek.

KARA HAVACILIKA ALT YAPI

Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “Ostim sanayini Ostim yapan Kara Havacılık Okuludur. Şimdi Kara Havacılık Okulu Isparta’ya taşınacak.

Isparta’nın oradaki ihtiyaçları karşılayacak bir sanayi alt tapısına sahip olması gerekiyor. Bu ihtiyacı giderecek olanda Gül İki Küçük Sanayi Sitesidir” diye konuştu.

SANAYİLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Konya’daki küçük sanayi sitesi projesini incelemeye giden kooperatif yönetimi Isparta’daki projenin detaylarını da anlattı. Kooperatif Başkanı Boyacı “Konyalılar bizim projemize hayran kaldı. Onlar da beş tip dükkan planlıyor. Bizde emsal 0,75, Konya’da ise 0,50 biz arazinin 4’te 3’ünü kapalı alan olarak yapabiliyoruz. Konya’da yapılacak sanayi sitesi ile tüm sanayiler tek çatı altında toplanacak. Isparta’da olması gereken sanayilerin tek çatı altında toplanmasıdır. Yoksa ayrı ayrı yerlerde parçalı sanayiler ihtiyacı karşılamıyor” dedi. 

BAKANLIK DESTEK VERİYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınması için destek verilecek. Buna göre; kent içinde kalan sanayi sitelerinin dışarıya taşınmasına yönelik destek sağlanacak. Küçük sanayicilere uygun koşullarda taşınma kredisi verilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde hazırlanan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre, kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınmasına yönelik destek verilecek. Söz konusu belgeden derlenen bilgilere göre, Bakanlık, yerleşim yerleri içerisinde kalmış, sıhhi imkanlarını yitirmiş ve gelişme imkanı bulunmayan sanayi siteleri için harekete geçti.

PROJEDE YOK YOK

Isparta’ya modern bir sanayi sitesi kazandırmayı hedefleyen projede yok yok. Projede 4 ayrı büyüklükte dükkanların yanı sıra, cami, meslek lisesi alanı, sosyal tesis, 8 adet park, 4 ayrı ticaret alanı bulunuyor. Projenin tam merkezinde ise ileri de fuar alanı olarak değerlendirilebilecek. 120 bin metrekarelik park bulunuyor.  1 milyon 200 bin m2'lik alan üzerinde inşa edilecek Gül İki Küçük Sanayi Sitesi'nde mobilyacılar, otomotivciler, kozmetikçiler ve diğer sektörler için 1000 işyeri inşa edilecek. Sanayi sitesi içinde dericiler ve mermerciler dışında tüm sektörler yer alabilecek.