Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Şoförlerinden 42 yaşındaki Süleyman Ateş, seyir halindeyken epilepsi rahatsızlığı nükseden SDÜ öğrencisi Osman K.’yi otobüsü ile SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine yetiştirdi. Genç bir öğrencinin hayatını kurtaran Şoför Süleyman Ateş, Kooperatif Yöneticileri tarafından günün kahramanı ilan edildi. Hatırlanacağa üzere Ekim ayında da bir şoför daha SDÜ öğrencisini otobüsü ile hastaneye yetiştirmişti.

Isparta Özel Halk Otobüsü Şoförlerinin hayat kurtarma kahramanlıkları devam ediyor. Otobüse binerken canımızı emanet ettiğimiz şoförler gerçekten de canımıza sahip çıkıyorlar. Bunun son örneği geçtiğimiz Cuma günü Çünür Kavşağı’nda yaşandı. Cuma günü sabah saatlerinde okuluna gitmek için otobüse binen SDÜ öğrencisi Osman K., Çünür Mahallesi kavşağında rahatsızlandı. Yolcusunun hastalandığını gören şoför Süleyman Ateş ise kırmızı ışıkta beklediği anda tereddüt etmeden güzergahını değiştirerek ivedi bir şekilde SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisine yöneldi. Soğuk kanlılığını bozmayan şoför Süleyman Ateş, bir öğrencinin resmen hayatını da kurtarmış oldu.

Konu hakkında görüştüğümüz Kahraman Şoför Ateş şu açıklamada bulundu: “Cuma günü çalıştığım hat SDÜ Batı Yerleşkesiydi. Öğrenci kardeşlerimizi okullarına götürmek için duraklardan aldım. Çünür Kavşağına yaklaştım ve sinyalizasyon ışıklarında beklemeye başladım. Sınav haftası olduğu için otobüs doluydu. Bir anda arka sıralardan bağrışma sesleri geldi. İlk etapta kavga çıktığını düşündüm. Kontrol etme amaçlı ayağa katlığımda gençlerin yardım çığlıklarını duydum. Güzergahıma en yakın hastane olan SDÜ Hastanesine çevirdim. İlk müdahale otobüsün içinde öğrencilerle birlikte yapıldı.

Ambulansın gelmesini beklemeye vaktimizin kalmadığını düşündüm ve direk öğrencilerden sağlık görevlilerine haber verilmesini istedim. Otobüstekiler hastanenin acil servisini aradılar ve durumu izah ettiler. O esnada hastaneye giriş yaptım. Sağolsun sağlık görevlileri bizi dışarı da sedye ve tekerlekli sandalye ile bekliyorlarmış. Hemen hastamızı sağlık görevlilerine teslim ettik. Sınav haftası nedeniyle diğer öğrencilerimizin sınavlarına geç kalmaması için güzergahımıza hemen devam ettik.

Çok şükür öğrencimizin durumunun iyi olduğunu öğrendim. Allah korusun aynı durum bir daha olsa yine tereddüt etmeden en yakın sağlık kuruluşuna yönelirim. Herşeyden önemlisi sağlıktır. Rabbim bütün hastalarımıza şifalar versin” dedi. Isparta Özel Halk Otobüsü Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner’de şoförü kutlayarak ilerleyen günlerde ödüllendirileceğini söyledi. Daşdöner, ‘Şoförlerimiz bu tür vakalarda neler yapacağını çok iyi biliyor.

Her şeyden önemlisi yolcumuzun sağlığı ve can güvenliğidir. Yolcularımızın canı önce Allah’a sonra bizlere emanettir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle” dedi.