Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclisinin aldığı kararda, bu yasa teklifinin kabul edilmesi Ermenilerin kendi davalarına ve evrensel gerçeklere aykırı olduğu gibi, Avrupa Birliğinin temel normlarına da aykırı bulunduğu belirtildi.

    ITSO"dan karara ilişkin yapılan açıklama şöyle; “Bilindiği üzere AB üyeliği yolunda ülkemizden yerine getirilmesi istenilen ilkelerin yer aldığı Kopenhag Kriterlerinden birisi ve üzerinde en fazla durulanı ifade özgürlüğüdür. Türkiye Cumhuriyetinden ifade özgürlüğünü geliştirmesini isteyen bir AB ülkesinin, üstelik de gerçekleştirdiği Fransız devriminin temelinde de özgürlük ilkesi bulunan bir ülkenin çıkardığı bir yasa ile ifada özgürlüğünü kısıtlaması bu ülke bakımından büyük bir demokrasi ayıbı ve kara lekesi oluşturmuştur.

    Geçmişte tüm kuzey Afrika ülkelerinde, son yıllarda ise Cezayir"de işledikleri katliamlar hem tarih kitaplarında hem de dünya kamuoyunda tazeliğini koruyan bir ülkenin, hakkında yeterli bilgisi ve belgesi bulunmadığı tarihi bir konuyu tartışılamaz bir gerçeklik haline getirmeye çalışması akla ve mantığa, dolayısıyla modern bilime aykırılık ve saygısızlık oluşturmaktadır.

    Tarihi olayların ortaya çıkarılması, değerlendirilmesi ve tarihin yazılması tarih biliminin ve tarihçilerin asli görevidir. Tarihin ortaya çıkan yeni belgelere göre her an yeniden şekillenebileceği ve yazılabileceği gerçeği göz önünden uzak tutulmamalıdır. Bu yüzden yeryüzündeki hiçbir ülkede tarih tam ve kusursuz olarak yazılamamaktadır.

    Bu çerçevede, akla, mantığa, bilime, ifade özgürlüğüne ve demokrasiye aykırı olan bu yasayı protesto ediyoruz. Fransa senatosunun bu yasayı onaylaması, Fransa"nın Türkiye"nin AB üyeliği açıkça engellemek istediğinin bir göstergesi olacaktır. Fransız senatosunun böyle bir yasayı onaylamayarak, insan hakları ve özgürlüklerin beşiği olmaya devam edeceğini ümit ediyoruz.

     Diğer taraftan, Fransa"daki Ermeni lobisinin her türlü tahriklerine karşı halkımızın sağduyu ile hareket ederek oyuna gelmemesi, sonuna kadar haklı olduğu bir konumda haksız duruma düşmemesi gerekir.

Olusum