Isparta Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Arseven, ''Ana-kız okuldayız'' kampanyası kapsamında okuma yazma bilmeyenlerin Halk Eğitim Merkezi'nde okuma yazmayı öğrendiğini ve aldıkları kurs belgesiyle ilköğretimin ikinci kademesine kayıt yaptırarak bir yılda ilköğretim mezunu olabildiklerini söyledi.
Arseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Ana-kız okuldayız'' kampanyası kapsamında Isparta'da bu yıl 239 kişinin okur yazar olduğunu belirtti. Geçen yıl 242 kişiyi okur yazar hale getirdiklerini aktaran Arseven, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Okuma Yazma Komisyonu oluşturduklarını ve bu komisyonda yer alan kişilerin Isparta'da okuma ve yazması olmayan insanları tespit ettiğini kaydetti. Yapılan tespit sonunda Halk Eğitim Merkezi'nde kurs açıldığını belirten Arseven, kursu başarıyla tamamlayanlara ikinci kademe kurs belgesi verildiğini söyledi.
Bu belge ile ehliyet de alınabildiğini belirten Arseven, ''Okuma yazma bilmeyenler, bizden aldıkları kurs belgesi ile açık ilköğretimin ikinci kademesine kayıt yaptırıp, bir yılda ilköğretim mezunu olabiliyorlar'' dedi.
Uygulamayla insanları okumaya teşvik ettiklerini ifade eden Arseven, diğer illere göre okuma yazma bilmeyenlerin sayısının Isparta'da düşük olduğunu aktardı. Okuma yazma bilmeyenlerin ağırlıklı olarak kadınlardan oluştuğunu söyleyen Arseven, insanlara okuma ve yazmayı öğretmeye devam edeceklerini bildirdi.