Naşide Halil Gelendost İlkokulu 1/E sınıfı öğrencilerinin bir yıllık emek sonucunda öğrendiklerini sergiledikleri okuma bayramı programı Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlendi. 27 öğrenci tarafından hazırlanan okuma bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Öğrenciler bir yıllık emeğin karşılığını şiirler okuyup, drama gösterileri yaparak, şarkılar söyleyip, dans ve slayt gösterileri ile sundu.

Naşide Halil Gelendost İlkokulu 1/E sınıfı öğretmeni İlker Atalay ve öğrencilerinin hazırladığı okuma bayramı etkinliği Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Etkinliğe Okul Müdürü Murat Akçalıca, müdür yardımcıları, Okul Aile Birliği Başkanı Zeynep Vurupalmaz, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

27 öğrenci tarafından hazırlanan okuma bayramı saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın sunuculuğunu birinci sınıf öğrencileri bizzat kendileri yaptı. Öğrenciler şiirler okudu, drama gösterileri yaptı, şarkılar söyledi, dans ve slayt gösterileri sundu.
1/E sınıf Öğretmen İlker Atalay, programın açılışında yaptığı konuşmada 25 yıl önce kendisi ilkokul sıralarında iken düzenlenen okuma bayramında çekilmiş bir fotoğrafı göstererek “bugün benim için çok anlamlı bir gün 25 yıl önce annesi ve öğretmeni ile kendi okuma bayramında tiyatroda oynayan bu çocuk büyüdü ve bugün kendi örencilerinin okuma bayramı etkinliğine katılıyor" diyerek annesine ve öğretmenine teşekkür etti.

Okul Müdürü Murat Akçalıca okuma bayramı etkinliğinin sonunda etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek öğrencilere okuma madalyalarını taktı. Okul müdürü Akçalıca “öğrencilerimiz çok başarılı bir etkinlik gerçekleştirdi. Bugünün hazırlanmasında emeği geçen başta öğretmenimiz İlker Atalay ve sınıf annelerimiz olmak üzere tüm velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizin gelecekte de başarılı bir öğrenim hayatı geçirmelerini temenni ediyorum” dedi. Hazırlanan program boyunca oldukça başarılı bulunan minikler ayakta alkışlandı. Program sonunda sınıf anneleri tarafından, sınıf öğretmeni İlker Atalay’a emeklerinden dolayı plaket ve çiçek sunuldu.