1995 yılında terör örgütüyle girdiği çatışma sonucu gazi olan genç, otobüs şoförü tarafından hakarete uğradığını ileri sürdü. Genç gazi, "Biz, kim için vurulduk" diyerek olaya tepki gösterdi.

Tunceli'de Özel Tim Grup Komutanlığı'nda, Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yaptığı sırada, PKK terör örgütüyle girdiği çatışma sonucu kafasından vurulan Emrah Çilenger (35), sol gözünü kaybetti. Bunun ardından gazi olarak emekliye ayrılan Emrah Çilenger, Isparta'da bir konfeksiyon işletmecisi olarak hayatını sürdürüyor Bugüne kadar birçok aktivitede gazi olarak bulunan Emrah Çilenger, ilk defa gazi olmaktan dolayı hakarete uğradı. T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından kendisine verilen "Gazi" ibareli serbest biniş kartıyla Isparta Belediyesi özel halk otobüsüne binmek isteyen gazi Çilenger, burada otobüs şoförü tarafından hakarete uğradığını iddia etti. Gösterdiği kartın, şoför tarafından kabul edilmediğini söyleyen Çilenger, "İş yerime gelmek için otobüse binmek istedim; ancak kartı gösterdiğimde şoför bana, 'Bu kart geçerli değil' dedi. Ben de kartın arkasını okursan geçerli olduğunu göreceksin. Bu kartı, bana devlet verdi dedim. Buna karşın şoför benden, 'Kartı falan okumam, kim verdiyse tanımam7 diyerek para talebinde bulundu. Bunun üzerine, kendisinin ismini ve otobüs hattıyla plakasını aldım ve otobüsten indim. Bu sırada bana, 'Git, nereye şikayet edersen et' dedi. Ben de 'seni şikayet etmeyeceğim. Mahkemeye vereceğim' dedim. Bu, bana sıkılan kurşundan daha acı oldu. Ben ve benim gibi binlerce gazi ve şehitlerimiz, bu vatan için canımızı ortaya koyduk. Bana, bu kartı devlet verdi. Şoför, kartın arkasını okusaydı, burada yazılı olan 'Bu kart sahibi, Devlet Demiryollarının yurt içi hatlarında, denizyolları şehir hatlarında, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere ya da belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs veya şirketlere ait şehir içi toplu taşıma araçlarında, ücretsiz olarak seyahat ede' ibaresini görecekti. Ancak okumadı. Bu olaya, otobüs içinde bulunan vatandaş da sessiz kaldı. Yapılan bu hakarete ve sessizliğe kayıtsız kalamayarak; 'Biz sizin için gazi olduk, şehit düştük' dedim" ifadelerini kullandı.

Gazi Emrah Çilenger, bu tür olayların ilk olmadığını belirterek, yine otobüs şoförü tarafından hakarete uğramış başka bir gazi arkadaşının olayını anlattı. Otobüse binmek isteyen gazi arkadaşının kartının kabul edilmediğini belirten Çilenger, "Şoför, kendisine 'ben gaziyim' diyen arkadaşımıza, 'Bana mı gazi oldun' şeklinde cevap vermiş. Buna ne söylenebilir ki? Cahil, kendini bilmeyen, seviyesiz, gözlerini para bürümüş ve halka hizmet için değil, ticaret için bu işi yapan insanları, bu koltuklara oturtur ve şoför yaparsanız, böyle acı sonuçlar ortaya çıkar. Ben ve benim gibi tüm gazi arkadaşlarım ve şehitlerimiz, yan gelip yatarken kurşunlara gelmedik. Vatan uğruna canımızı ortaya koyduk" dedi. (İhlas Haber Ajansı)