Türk Kızılayı, ülkemizin güvenli kan ihtiyacını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlattığı “Ulusal Güvenli Kan Temini Programı”nı 15 Bölge Kan Merkezi ve Bölge Kan Merkezlerine bağlı 63 Kan Bağışı Merkezi ile yürütmektedir.

Kızılay Isparta Kan Bağış Merkezi olarak ilimiz ve ilçelerimizdeki hastanelerin tamamı tarafımızdan karşılanmaktadır. Ülkemizin kan ihtiyacının gönüllü ve düzenli kan bağışçılarından elde edilmesini ve bu konuda sıkıntı yaşanmamasını amaçlayan programımız kapsamında 2011 yılında 20.469 ünite kan bağışı toplayan Kan Merkezimiz bu yılda çalışmalarını büyük bir hızla sürdürmektedir.

Ancak yeni yılın gelmesi ve bununla beraber soğuk ve yağışlı havalarında bölgemizi etkisi altına alması sonucunda kan bağışı sayılarında büyük bir azalma meydana gelmiştir. Kan ihtiyacını karşıladığımız hastanelerimizin depolarındaki kan stokları azalmıştır. Bundan dolayı hastanelerin kritik stok seviyelerinin oluşturulmasında ve özellikle negatif gruplara yönelik ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntı çekmekte, sadece günlük talepleri bile karşılamakta güçlük çekmekteyiz. Hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılamada yaşanan sıkıntının giderilebilmesi için tüm halkımızın kan bağışında bulunarak vereceği desteğe ihtiyacımız bulunmaktadır.
Bir ünite kandan 3 kan ürünü elde edildiği düşünüldüğünde yapılan bağışların da önemi daha çok ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım ki KAN ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇTIR. Kan bağışını düzenli hale getirerek birçok hasta ve hasta yakınının mağduriyetini giderebilir, bu büyük sosyal sorunun çözümüne katkıda bulunabiliriz.

Bu amaçla 18-65 yaş arasında olan her vatandaşımızı yanlarında T.C kimlik numarası içeren bir kimlik belgesi ve tok karına kan bağış merkezimize insani görevlerini yapmaya davet ediyoruz.

*İşyerinizde toplu olarak kan bağışında bulunmak isterseniz, lütfen bizi arayınız.
*Vodafone kullanıcıları, cep telefonlarından “GONULLU” yazıp 5262’ye mesaj atarak, bölgelerinde gerçekleştirilecek kan bağışı etkinlikleri ile ilgili bilgi alabilirler.


                 Dr.Şerafettin KILINÇEL
 Kızılay Isparta Kan Bağışı Merkezi Müdürü

Bilgi ve İletişim:
Isparta Kan Bağışı Merkezi
Tel:0246 223 33 35