Gelendost’ta yaşanan dolandırıcılık olayı ‘bu kadarına da pes’ dedirtecek türden. 1975 yılında polis oğlunu şehit veren Kezban Bıçaklı’nın hayatı 9 yıldır zehir oldu. 2009 yılında evine gelen haciz tebligatı ile şok olan Kezban Bıçaklı, 9 yıldır mahkemede haklılığını ve borcu olmadığını ispatlamaya çalışıyor. Adına düzenlenen 110 bin TL’lik senet 50 yılda biriktirdiği ve hacca gitmek için beklettiği 20 bin TL parası ile 11 ayrı taşınmazının üzerine icra konmasına neden oldu. Mahkemelere yapılan başvurular reddedildi, ‘imza bana ait değil’ diye başvurduğu Kliminer Laboratur’dan gelen ‘bilinmiyor’ raporuna rağmen Kezban teyzenin mağduriyeti önlenemedi.

Gelendost’ta yaşayan İshak Bıçaklı, 90 yaşındaki annesinin başına gelenleri egazetem.net ve son32’ye anlattı. 9 yıl önce düzenlenen sahte senedin başlarına büyük bela olduğunu kaydeden Bıçaklı, ‘bir çay bile içmediğimiz insanlar 110 bin TL borç çıkardı. Borçlu olmadığımızı ispat edemedik. Annemin imzası atılarak hazırlanan senetler ile tüm mal varlığımıza icra konuldu’ dedi.

Gelendost’lu İshak Bıçaklı, pişmiş tavuğun başına bile gelmeyecek olayı şöyle anlattı:

“Annemin bir oğlu şehit düştü. 1975 yılında polis kardeşim şehit oldu. 9 yıl önce eve gelen bir icra tebligatı ile şok yaşadık. Arkasını araştırdığımızda 110 bin TL’lik borç seneti ve annemin yerine atılan imza ile karşı karşıya kaldık. Gelendost’ta Hataylılara ait bir soğuk hava deposu var. Buraya zamanında 200 kasa elma koymuştuk. Yine kardeşimin ekonomik sıkıntıları nedeniyle bir arsa satışımız olmuştu. Bu vesileyle tanıştığımız kişiler annemin neyi var, nesi yok araştırmışlar. Senet tanzim etmişler. 110 bin TL’lik senede annemin imzası atılmış. İcraya konduktan sonra annemin 50 yılda hacca gitmek için biriktirdiği 20 bin TL’ye el konuldu. Şimdi de 11 ayrı taşınmaz icra ile satışa çıkarıldı. Bir çay bile içmediğimiz kişilere 110 bin TL borç çıkarıldı. İmzanın anneme ait olmadığını ispat için Kliminer Laboratuar’a gitti. Gelen raporda ‘bilinmiyor’ denildi. Buna rağmen davalarımız reddedildi. Başvurduğumuz tüm mahkemelerden sonuç alamadık.”