Ama Özge kompozisyonda yazdığı "Babamdan yemediğim dayağı yurtta yedim" cümlesini törende okuyamadı; Bakan Nimet Çubukçu da törene gitmedi. Yurtta dayağı yazıp ödül aldı, törende okuyamadı Isparta Atabey 60. Yıl Sadık Doğan Kız Yetiştirme Yurdu'nda büyüyen 15 yaşındaki Özge Arslan, günlük olarak kaleme aldığı "Hayallerim Vardı" adlı yazısıyla SHÇEK yurtlarında barınan çocukların hayallerini anlattığı yarışmaya katıldı.

    Lise ikinci sınıf öğrencisi Özge, "Çoğu zaman babamdan hiç yemediğim dayağı da yedim" cümlesinin de yeraldığı kompozisyonuyla birinci seçildi. Özge'nin eseri diğer dereceye girenlerin yazılarıyla birlikte SHÇEK'in yarışma için bastığı "Ah Şu Hayat Dedikleri" adlı dergide yayınlandı. Dayak cümlesi dergide aynen yer aldı. Ancak, cümle geçen hafta Salı günü yapılan törende sansüre uğradı. Özge kürsüdeokuduğu metinden, kaleme aldığı cümleyi atlamak zorunda kaldı. Özge'nin yediği dayaklar sadece yazısını birinci seçen jüri tarafından duyuldu.

ÇUBUKÇU GELMEKTEN VAZGEÇTİ

Törene katılacağı açıklanan, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu da törene bir saat kala programını iptal etti. Özge, birinci oldu ama, ne yediği dayakların atıldığı yurtların sorumlusu bakanlık bürokratlarına ne de Bakan Çubukçu'ya sesini duyuramadı. Bakan Çubukçu'nun da bu cümle nedeniyle toplantıya katılmadığı iddiaları ortaya atıldı. Ancak bakanlık yetkilileri, Çubukçu'nun toplantısı uzadığı için törene katılamadığını savundu.

SABAH