15 Nisan’daki iftar yemeği sonrası 27 oda başkanı tarafından Esnaf Odaları Birliği Başkanlığına mevcut Başkan Ahmet Tural aday olarak gösterilmişti.

Isparta Esnaf Odaları Birliği’nde kongre günü 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü olarak belirlendi.

Konuya ilişkin edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz Mart ayında oda seçimlerinin tamamlanmasının ardından sıra Isparta Esnaf Odaları Birliği’nin kongresine geldi. 7 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 10.00 da Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kongrenin gündemi şöyle:

Isparta'da Zor Anlar Rüzgar Dev Ağacı İkiye Böldü Isparta'da Zor Anlar Rüzgar Dev Ağacı İkiye Böldü

Açılış, başkanlık divanının teşekkülü, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Başkanlık divanına tutanakları imzalama yetkisi verilmesi, Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi, Denetim Kurulu raporunun okunması ve müzakeresi, Bilanço, gelir ve gider hesaplarının okunması ve müzakeresi, bilanço gelir gider hesaplarının kabulü veya reddi, Yönetim Kurulu ve denetim kurulunun ayrı ayrı ibrası, Yeni Dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesi , kubulü. Yeni dönem çalışma programı ile bu program içinde yer alacak olan eğitim, teorik ve pratik kurs programları ve tahmini bütçenin görüşülmesi kabulü veya reddi, aylık ücretlerin huzur haklarının yolluk ve konaklama ücretlerinin tespit edilmesi. Dilek ve temenniler. Seçimler.

MEVCUT BAŞKAN TURAL 27 ODA BAŞKANI TARAFINDAN TEK ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın tek aday olarak katılacağı Birlik Kongresi öncesinde 15 Nisan tarihinde düzenlenen iftar yemeğinde Birliğe kayıtlı 27 Oda tarafından Tural başkan adayı olarak gösterilmişti.  İftar buluşmasında oda başkanları, 7 Mayıs Cumartesi günü yapılacak Birlik olağan genel kurulunda Başkan Ahmet Tural’ı güçlü bir şekilde destekleyerek aday olarak göstermişti.

“BİRLİK BAŞKANIMIZ, SORUNLARIMIZA ANINDA ÇÖZÜM ÜRETTİ”


 
Söz konusu iftar programında oda başkanları, Birlik Başkanı Ahmet Tural’ı Bayram sonrası yapılacak genel kurulda tek aday olarak gösterdi. Bu açıklamayı oda başkanları adına Sütçüler Esnaf Odası Başkanı Muharrem Özsüt yapmıştı.  Birlik Başkanı Ahmet Tural’la başarılı bir dönem geçirdiklerini kaydeden Özsüt, şöyle demişti:

“Kendisinin göreve gelmesiyle birlikte biliyorsunuz dünyada ve ülkemizde etkili olan pandemi en çok esnafımızı etkiledi. Bu zor dönemde  kendisi taşın altına elini değil gövdesini koyarak esnaf ve sanatkarın yanında oldu.  Bizlerle sürekli iletişim halinde olan Birlik Başkanımız, sorunlarımıza anında çözümler üretti. Düğünümüzde, cenazemizde, iyi günde kötü günde her zaman bizimle beraber hep yanımızda oldu. Sayın Birlik Başkanımız bugün TESK’te TESKOMB’da yöneticilik yapıyor. Türkiye Şoförler Federasyonunda Başkanvekilliği görevinde bulundu. Tabi küçük bir Anadolu şehrinden çıkıp, çatı örgütlerde bu noktalara gelmenin öyle kolay olmadığını hepimiz biliyoruz. Ayrıca 6. Bölge Birliğinde Sandıklı’dan Burdur’a Antalya’dan Isparta’ya kadar kooperatifleri birleştirip, bölge birliğini kurumsallaştırdı ve 6. Bölge Birliği bugün Türkiye’nin en başarılı bölge birlikleri arasında yer almakta. Tüm bu başarıların ardından bizler de, aşağıda imzası bulunan 27 oda başkanı olarak genel kurulda, Birlik Başkanımız Ahmet Tural’ı güçlü bir şekilde destekliyor ve Birlik Başkanlığına yeniden aday gösteriyoruz”