Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, Belediye Başkanı Günaydın’ın ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı:

“Deri OSB’nin Müteşebbis Heyet üyesi olan Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’ın ziyaretinde Isparta’nın koku sorununu değerlendirdi.

Deri OSB olarak yaptığımız çalışmaları anlattık. Sayın Milletvekillerimiz ve Valimizin desteğiyle Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan sağlanan 1,5 milyon TL’lik hibe destek ile hazırlanan arıtma tesisinin üstünün kapatılması ve koku giderici sistem projesini anlattık.

Sayın Belediye Başkanımız bu sorunun çözümüne yönelik çalışmalardan ötürü bizleri tebrik ettik. Deri OSB’yi Belediye arıtması için örnek alacaklarını, Belediye arıtmasının üzerini de kapatmak için böyle bir proje uygulayacaklarını söyledi.

Biz de yapacağımız projenin 3 milyon TL maliyetinde olduğunu, 1.5 milyon TL’sinin BAKA’dan desteklendiğini geri kalanı için ise müteşebbis heyetten para isteyeceğimizi söyledik.

İl Özel İdaresi, Isparta Belediyesi , ITSO ve sanayicilerimiz de müteşebbis heyet üyesi. Müteşebbis heyet üyelerinden 400 bin’er TL talep ettiğimizi söyledik.

Sayın Başkan, bu bedeli 100-100 taksitle ödemeyi taahhüt etti. Kendisine teşekkür ederiz. İnşallah Deri OSB’den kaynaklı koku sorunu bu proje ile giderilecek.” dedi.

Öte yandan Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel'in koku sorunu dışında Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüşmesine de çok ciddi destek verdiğini söyledi.