Havaların ısınmasıyla birlikte asfalt çalışmaları geceye de taşındı. Gece-gündüz demeden devam eden asfalt çalışmalarını her an yerinde takip eden Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, asfaltın ana maddesi olan bitüme son günlerde yoğun zam geldiğini söyledi. Bitümü altına benzeten Belediye Başkanı Günaydın, “Bitüm altının önüne geçti. Yere şu anda sanki asfalt değil de, altın döküyoruz. Siyah altın diyoruz buna. Siyah altında olsa, şehrimizi son noktaya ulaştırdık” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Tüm yoğunluğumuzu Davraz Mahallesine verdik. Gece-gündüz çalışıyoruz. Davraz Mahallesinde asfalta başladığımız günden bugüne birkaç gün içerisinde bitüme ciddi oranda zamlar geldi. Sarsıntı verici zamlar, ama bütün gücümüzü topluyoruz, yine yoğun bir şekilde inadına çalışmalarımıza gece-gündüz devam ediyoruz. Hakikaten büyük maliyetler, bundan sonra hiçbir belediyenin asfalt dökme şansı olmayabilir. Daha önce dört araç getiriyorsak şimdi bir buçuk aracı bir haftada kayboldu. Dördün bir buçuğu kayboldu. Bitüm altının önüne geçti. Bundan sonra pahalı malzeme diye konuşacağız bunu. Yere şu anda sanki asfalt değil de, altın döküyoruz. Siyah altın diyoruz buna. Siyah altında olsa, şehrimizi son noktaya ulaştırdık. Yeni Çünür ve birkaç mahallemiz var. Davraz büyük bir mahalle. Kentsel dönüşüm olabilme ihtimali vardı. Yüzde 80 oranında vatandaşımız kentsel dönüşümü istemedi, istemeyince halkımızı eski altyapı ve bozuk asfaltla da yaşatmak istemedik. Mahalleyi komple yapıyoruz. Davraz mahallemizde yeni bir şehir oldu. İnşallah Davraz Mahallesi sakinlerimize ve Ispartalı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Çalışmalarımızda kalite arayışı içerisindeyiz. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü asfalt bölümünde çalışan arkadaşlarımız bugün ustalık deneyim olarak en önde gelen duruma ulaştı” şeklinde konuştu.

Davraz Mahallesi sakinleri de mahallelerine yapılan hizmetten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken Başkan Günaydın’a teşekkür ettiler. Vatandaşlar, “Mahallemiz güzelleşti, hizmetlerinden dolayı Başkanımıza teşekkür ederiz. Mahallemize bir özellik güzellik geldi. Halkımız memnun. Allah başımızdan eksik etmesin” görüşlerinde bulundular.