Keskin, “5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nda komisyonlara nasıl üye olarak seçileceği açıkça belirtilmiş. Vatandaş bize buralarda kavga edin diye oy vermedi, hizmet etmek zorundayız” dedi.

İl Genel Meclisi’nin AK Partili Başkanı Serkan Keskin, İl Genel Meclisi’nin çalışmaları ile İl Özel İdare’nin köylerde verdiği dezenfekte çalışmalarını anlattı, İYİ Partili Sinan Aydın’ın komisyon seçimlerine yönelik eleştirisine cevap verdi: Komisyona kimlerin seçileceği kanunla belirlenmiştir.

34 ÜYEDEN OLUŞUYOR

İl Genel Meclisi Başkanı Keskin, şu açıklamalarda bulundu:

“İl Genel Meclisi, belediye sınırları dışındaki alanlarda imar planları belirler, stratajik programı belirler. İl Özel İdaresinin bütçesini ve yatırım programlarını belirler. 34 üyeden oluşmakta. 26’si AK Parti, 5 üye MHP’den 2 üye İYİ Parti’den 1 üye de CHP’den oluşmaktadır.

OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI HAZİRANA KADAR TATİL

Nisan ayında toplantımızı yaptık. Koronavirüs salgını nedeniyle gerekli tedbirlerimizi alarak 5 Nisan’da olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdik. Üyelerimizin ateşlerini açarak toplantı salonumuza aldık. Mecliste mesafeli oturma düzeni alarak bir toplantı gerçekleştirdik. İl encümenini ve ihtisas komisyonlarımızı çözdük. Valiliğimizden gelen 2 maddemizi de karara bağladık. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda hazirana kadar meclisimizi tatil ettik. Acil durumlarda olağanüstü toplantı yapabileceğiz. Komisyon üyelerinin seçimi gerekiyordu bu nedenle olağanüstü toplantı gerçekleştirdik.

KİMLERİN KOMİSYONA GİREBİECEĞİ KANUNLA BELİRLENİYOR

Taktir edersiniz ki 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu’nda İl Encümeni ve ihtisas komisyonlarına nasıl üye seçileceği belirtiliyor. Partilerin aldığı oya göre meclis üyeleri belirlenir ve bu sayıya göre komisyonlar oluşturuluyor. Meclisimizde 26 AK Parti, 5 MHP, 2 İYİ Parti, 1 CHP üyesi vardır. Meclisi bütün görüyoruz, kimseyi ayırmıyoruz. Geldiğimiz günden bugüne birlik ve beraberlikten bahsediyoruz. Isparta’ya katkı sağlamanın yollarını arıyoruz. Arkadaşlar toplantıdan sonra bir açıklamada bulundular. Birlik ve beraberliğimize gölge düşürmez. Biz mecliste 34 kişiyiz. Farklı düşünce ve algılama olabilir. Bu eleştirilere takılmayız. Neticede bize bu yetkiyi milletimiz vardı. Isparta’ya nasıl katkı sağlarız’ bunun peşindeyiz. Komisyona girip-girmemek önemli değil. İl Genel Meclisi Başkanı olarak 5302 sayılı İl Özel İdare Kanunu’nda seçimlerin nasıl yapılacağı, komisyonların nasıl oluşturulduğunu bilememeleri beni üzdü.

İL ENCÜMENİ İÇİN BOŞ ZARF VERDİLER

İl Encümeni gizli oyla seçilir. Meclis olarak seçimimizi tamamladık. Muhalefetteki 3 arkadaşımız boş zarf verdiler. Vatandaşların oyu ile oraya seçildiler. Boş kağıt vereceklerine kendi isimlerini yazabilirlerdir. Arkadaşlarımız hem kendilerine hem de kendini seçen vatandaşlara ihanet etmişlerdir. Neticede arkadaşlarımız bizim arkadaşlarımız. Hata ve yanışlık olabilir. Biz her zaman birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacağız. Ispartalı Hemşehrilerimiz bize güvendi, bize yetki verdiler. Meclisimizde 34 üyemiz var. Hepsi birbirinden değerli. Hepsi meclis başkanı olabilecek kapasitede. Vatandaş bize buralarda kavga edin diye oy vermedi, hizmet etmek zorundayız.

KÖYLERDE DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI

İl Özel İdare kampus alanında, atölyelerin tamamı, iş makineleri ve toplu taşıma araçları dezenfekte edildi. Merkez köylerden başlamak üzere, tüm köylerimizin toplu taşıma araçları, park alanları, oyun alanları, duraklar, muhtarlıklar, çöp alanları tamamı dezenfekte edildi. Dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Muhtar arkadaşlarımıza dezenfekte desteği verildi. Muhtarlarımız dezenfekte yapmaya devam ediyorlar.”