Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce hiçbir adaya destek vermeyeceklerini açıklayan SP İl Başkanı Cevat Gençay, "Partimizden olup da bir adaya oy veren de olmuştur. Bu tamamen teşkilatın kontrolünde diyemeyiz" dedi.

Saadet Partisi Genel Merkezi'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir adaya destek vermeme kararına ısparta'da da uyan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, seçim sonucunu değerlendirdi. Parti prensiplerine uygun bir aday olmadığı için üç adaya da destek vermediklerini dile getiren Gençay, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday tespitinin halkın tercihi olmadığı için tarafsız kaldık. Daha Önceki oy oranından fazla oy alarak Recep Tayyip Erdoğan seçildi" dedi.

BİZDEN OY VERENLER DE OLMUŞTUR
Gençay, Erdoğan'ın yüzdelik olarak önceki seçimlerden fazla oy almasını sandığa gitmeyen seçmen sayısının fazlalığına bağladı. Saadet Partili olup da sandığa gitmeyenlerin de olduğunu belirten Gençay, adaylara destek vermemelerine rağmen partili olup da herhangi bir adaya oy verenin de olabileceğini bildirdi. Gençay, "Bu tamamen teşkilatın kontrolünde diyemeyiz. Kimin doğru söyleyip söylemediğini adayların televizyona çıkıp tartışarak konuştuklarında belli olur ama bu 12 senedir yapılmıyor. Türkiye'de ki seçimlerde her zaman dediğim gibi insanlara belli adaylar seçtiriliyor" dedi.

MUHALEFET DERS ALMALI
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre muhalefetin ders alması gerektiğini vurgulayan Gençay, "Biz 2015 seçimlerine bu konuda hazırlanıyoruz. Seçilen cumhurbaşkanı Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Daha önceki Avrupa ve Amerika'nın çıkarlarının değil Türkiye'nin çıkarlarının önde gelmesini istediğim bir ülke düşünüyorum bu seçimlerden sonra. Seçimden önce çok kamplaştırmalar oldu ve ayrımcılık oldu. Bu seçimlerden sonra böyle olmamasını dilerim" şeklinde konuştu.