Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Şubelerden Sorumlu Genel Koordinatörü Emin Pınar, yaşanan barış görüşmeleri ve İmralı sürecine tepki göstererek; “Biz bu süreci asla kabul etmiyoruz. Süreçte bize ne yapalım diye soran olmadı” dedi. 
 
Gazi ve Şehitlerden son günlerde ülke gündeminin bir numaralı gündemi olan barış görüşmeleri ve İmralı sürecine tepki geldi. Konuyu tepki ile karşılayan şehit aileleri, PKK lideri Abdullah Öcalan ve terör örgütüne taviz verildiği görüşünde. 
 
PINAR; “TERÖR ÖRGÜTÜ LAĞVEDİLECEKSE BU MİLLİ ONURUMUZLA YAPILMALI” 
 
Barış görüşmeleri ve İmralı sürecinde terör örgütüm ve onun elebaşına gereğinden fazla önem ve taviz verildiğini dile getiren Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Şubelerden Sorumlu Genel Koordinatörü Emin Pınar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Biz de bu ülkede artık askerlerimiz şehit olmasın istiyoruz. Bizde bu ülkede huzur olsun, barış olsun istiyoruz. Ancak, bu terör örgütünün dediklerini yaparak olmamalı. Çünkü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Her şeyin hakkından gelebilecek bir devlettir. Terör bitsin diye milli onurumuz ayaklar altına alınmamalıdır. Bizler, milli haysiyetimiz, onurumuz, ayaklar altına alınmadan bu sürecin tamamlanmasını istiyoruz. Ama biz, bunun hemen bir gün içinde sonuçlanmayacağını da biliyoruz. Bu uzun soluklu bir iş. İnşallah memleketimizin lehine olur diyoruz. 
 
Ben şunu söylüyorum, yanlış anlaşılmasın bu sözüm ama teslim olan ya da kaçırılan askerlerin teslim olmamaları isterdim. Ne olurdu 6 bin 179 şehit vermişiz, 6 bin 187 olurdu. Ama onurlarıyla ve rahmetle anılırlardı. Şimdi şüpheyle anılıyorlar. Bu sürecin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şehit ailelerinin ve gazilerin incinmemesi lazım. Bu süreç kapalı bir kutu. Yetkililer de net bir açıklama yapmıyorlar. Bizim korkumuz Habur gibi ikinci bir facianın olmaması. Bu süreçte provake eylemlere de gelmiyoruz ve beklemedeyiz” dedi.  
 
“BİZE DE BİLGİ VERİLSİN” 
 
Ben, Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Şubelerden Sorumlu Genel Koordinatör olarak, İmralı süreciyle ilgili tüm şubelerimizin bulunduğu bir ortamda  genel merkez nezdinde toplanarak bu konuda bize de bilgi verilmesini gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda mecliste milletvekillerine bir teklifte bulundum. Şubelerin hepsini toplayalım. Bizi ikna edici bir açıklama yapsınlar, biz de ailelerle bu bilgiyi paylaşalım. Böylece kafalardaki soru işaretleri kalksın. Bu durum hem gaziler ve şehit aileleri olarak hem hükümet tarafı açısından son derece yararlı olacaktır” dedi.