Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce mahallelerde başlatılan sokak bazlı altyapı ve dayanıklı asfalt çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Emre Mahallesinde çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri gece de dayanıklı asfalt çalışmalarına devam etti. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gecenin geç saati olmasına karşın asfalt çalışmaları devam eden Emre Mahallesinde incelemelerde bulundu. Mahalledeki çalışmaların birkaç gün içerisinde tamamlanacağını söyleyen Başkan Günaydın, ardından kış girmeden Sidre, Doğancı, Yenice ve Dere Mahallelerinde de çalışma yapmak istediklerini kaydederken, yeni sezonda asfalt çalışmalarına Yeni Çünür Mahallesi ile başlamak istediklerini aktardı.

Belediye olarak çalışmaların gece gündüz demeden devam ettiğini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “A’dan, Z’ye Isparta’yı tamamlama programımız var. Çalışmalarımızı mahallelerimizin çoğunda tamamladık. Yeni sezona kaldırım ve asfalt çalışmalarıyla Yeni Çünür Mahallemizden başlamak istiyoruz. Emre Mahallemizde yaklaşık 70 sokağımız var ve burayı da birkaç güne kadar bitireceğiz. Buradan sonra kış girmeden Sidre, Doğancı, Yenice ve Dere Mahallelerine de girmek istiyoruz. Geceleri bizim için çok kıymetli. Gece çalışmalarımız, gündüz çalışmalarına oranla yüzde 20 daha fazla randımanla gidiyor. Geceleri gündüzlerden daha fazla miktarda asfalt dökümü gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bu şekilde çalışmayla şehre kilometrelerce altyapı ve dayanıklı asfalt kazandırdıklarını anlatan Başkan Günaydın, “Isparta’nın hizmeti önemli. Isparta’da yaşamanın her bakımdan avantajlı olmasını diliyoruz. Isparta 81 il içerisinde yaşanılabilirlik olarak 2 yıl üst üste birinci olmuştur. Bu başarı elde edildiği zaman şu ana kadar yapılan çalışmaların bir çoğu yoktu. Bize bu yaşanılabilirlik unvanı yetmiyor. Bahara da Mehmet Tönge, Yeni Çünür gibi mahallelerimiz kalıyor. Ekibimiz ve teknik heyetimiz ve şahsım bu çalışmaları her gün takip ediyoruz. Gece ve gündüz çalışmalarında 1600 ton günlük asfalt döküyoruz. Bazen 1300 tonda kalıyorduk. 1300 ton bile çok büyük bir rakam.

Belki birilerinin bir ayda yapamadığı bir rakam. Bazı belediyelerin bir sezonda, bir yılda yapamadığını yapıyoruz. Bir yandan da İstanbul yolunda çalışmalarımız devam ediyor.

Sidre Mahallesinde kazı işleri devam ediyor. Hiç durmadan çalışılıyor. 1600 tona ulaştık. Bu gece daha keyifliyim, istediğim randımanı aldığım için, bunun için de her gece çalışmaları takip ediyorum. Emre Mahallemiz büyük bir mahallemiz. Sidre Mahallemizde de 16 sokağımız var, bu mahallemizi de 5 günde bitiririz. Böyle çalışmak gerekiyor.

Bizim kapasitemize ulaşabilecek bir rekor yok. Bu gecenin bu saatinde ekibime, arkadaşlarıma çalışanlarıma çalışkanlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden mahalle sakinleri de, “Mahallemize asfalt yaptığı için Başkanımıza teşekkür ederiz. Yapılan hizmetten ve başkanımızdan memnunuz” dedi.