Belediye Başkanı Günaydın, Sav bölgesindeki kokuyla ilgili olarak 2 milyon 100 bin liraya yeni bir arıtma tesisi yapacaklarını belirterek, “Koku bakımından ölçüm yapıldı. Bizim tesisimizde değer bin 63 gelirken, Deri OSB’nin 10 bin küsur çıktı” dedi.

Sav bölgesinden Isparta’ya gelenlere, “hiç de hoş gelmedik” dedirten kötü kokuyla ilgili Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın önemli açıklamalarda bulundu. Kokunun büyük çoğunluğunun deri ihtisas ve karma organize sanayi bölgesinden kaynaklandığını belirten Günaydın, sıvı atık arıtma tesisinden kaynaklanan sorunun çözümü için de çalışma başlattıklarını açıkladı.

YETKİ İÇİN SAYIN VALİMİZLE GÖRÜŞECEĞİZ

Başkan Günaydın, “Koku bakımından ölçüm yapıldı. Bizim tesisimizde oran bin 63 geldi. Bini geçmediği zaman koku yok demektir. Biz kalan 63’ü de düşüreceğiz. Deri Organize’de aynı devlet kurumu ölçüm yaptı. Oran orada 10 bin küsur çıktı. O konuda çalışmalar var. Sav Belediyesinde bir toplantı yapıyoruz. 750 bin liraya bakslar yaptık. Valimize de gideceğiz. Biz kapalı olarak götürmeyi düşünüyoruz. Orada bir arıtma tesisi daha kurulabilir. Ancak orası mücavir alanı dışında. Isparta Belediyesi orada yatırım yapamaz. Onun için sayın valimize konuyu ileteceğim bakanlıktan ya da başka bir yerden belediye orayı yapabilir diye bir yetki isteyeceğim. Baştan aşağı tüm arıtma tesisini yeniden yapıyoruz. Maliyeti 2 milyon 100 bin lira” şeklinde konuştu.