Büyük Birlik Partisi (BBP) Isparta birinci sıra Milletvekili adayı Eczacı Erdoğan Yeşilyayla, ülkeyi yöneten siyasi iktidarların ülkeyi büyük çıkmazlara götürdüğünü ve adaletli bir yönetim sergileyemediklerini ifade etti.

BİR TEK BİZİM SORUMLULUĞUMUZ YOK

Yeşilyayla, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum herkesçe malum. Bugüne kadar ülkeyi yöneten siyasi iktidarların uyguladıkları siyasi ve ekonomik politikalar yüzünden dış borçlarımız 600 milyar dolar olmuş, ülkemizin birlik ve beraberliği bozulmuş neredeyse bölünme noktasına getirilmiştir. Bu durumdan, 1980 ihtilalini yapanlar da dahil, bugüne kadar ülkeyi yöneten bütün siyasi partiler sorumludur. Ülkemizin bu duruma gelmesinde sorumluluğu olmayan tek siyasi parti hareketi Büyük Birlik Hareketidir” dedi.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK BORÇLANARAK YAŞIYOR

Isparta’nın da bu süreçten nasibini aldığını kaydeden BBP Milletvekili adayı Erdoğan Yeşilyayla, Isparta’nın bir milletvekilini kaybettiğini hatırlatarak “Isparta’mıza bakıyoruz, bu süreçte Isparta’mızda da durum pek farklı değil. Isparta 5 milletvekili ile temsil edilirken şimdi 4 milletvekili ile temsil durumuna düşmüştür. Ülke genelinde olduğu gibi Isparta'da da gelir dağılımı çalışan, esnaf, emekli, çiftçi aleyhine bozulmuştur. Her ne kadar kişi başına düşen milli gelirin 10.000 dolar olduğu söylense de ülkede yaşayan insanlarımızın %90'ının geliri bu sınırın altındadır. İktidarların aldığı ekonomik tedbirlerle mutlu bir azınlık yaratılmıştır. Yabancı sermayeli holdingler, bankalar karlılıklarını arttırırken, büyük çoğunluk borçlanarak hayatlarını sürdürmek zorunda bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.

ÖZELLEŞTİRME ADI ALTINDA PEŞKEŞ

Hükümetin özelleştirme politikalarını da eleştiren Yeşilyayla, “Özelleştirme adı altında, Kamu İktisadi Teşkilatlar önce zarar ettirilip sonra da yabancılara peşkeş çekilmiştir. Devlet teşviklerinde bölgecilik yapılmış, bu durum haksızlıklara sebep olmuş, yatırımlar teşvik gören bölgelere kaymıştır. Ülkemiz, tarım ve hayvancılık alanında yaptığı üretim kendi kendine yeten nadir ülkelerden biri iken bu gün et ithal eder hale gelmiştir. Kısacası ülke adaletli yönetilmemiştir. Bu duruma son verecek olan Büyük Birlik Partisinin, milletin önüne koyduğu plan ve projelerin uygulanmasıdır” dedi.

ADALETLİ BİR İKTİDAR VAAT EDİYORUZ

Yeşilyayla, “Biz ülkemizde yaşayan bütün insanlarımıza Güvenlik, Özgürlük ve Refah vaat ediyoruz. Adaletli bir iktidar vaat ediyoruz. Büyük Birlik Partisi 81 ilde seçkin adayları ile milletimizden yetki istiyor. Bize gönül veren bütün vatandaşlarımızın bu seçimlerde oylarıyla da bize destek olmalarını istiyoruz” diye konuştu.