SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, hali hazırda TED Koleji tarafından kullanılan ve mülkiyeti SDÜ’ye ait olan alan ve binaların bulunduğu yeri satacaklarını belirterek; “Bizim, üniversite olarak yeni fakülte binalarına ihtiyacımız var. Bunu yapmak zorundayız” dedi. 
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, dün Konukevinde düzenledği basın toplantısında son günlerde Isparta’nın gündeminde yer alan TED Kolejine gönderdikleri ‘boşaltın’ yazısı konusunda açıklamalarda bulundu. 
 
REKTÖR İBİCİOĞLU; “HER TÜRLÜ EĞİTİM FAALİYETİNİ DESTEKLİYORUZ” 
 
Basın mensuplarının konu ile ilgili olarak sorularını yanıtlayan Rektör İbicioğlu; “Biz daha önceden de söylediğimiz gibi biz her türlü eğitim faaliyetini destekliyoruz . Isparta’nın ilim şehri olma açısından da çok uygun bir yaklaşım . Hepsinin arkasındayız . Burada yasalar  yönetmelikler çerçevesinde oluyor .Türkiye bir hukuk devleti bu çerçevede gerekli çalışmalar ve görüşmeler yapılıyor . 
 
“SON SÖZ SENATOMUZUNDUR” 
 
TED Koleji arsası ile ilgili sonuçta hukuk nasıl bize zemin hazırlıyorsa o şekilde davranışlarımız olacaktır . Bizim amacımız hiçbir eğitim kurumunun zarar görmemesi , hiçbir yerin kapanmaması , zarar görmesi değil. Ama takdir edersiniz ki ben öncelikle  SDÜ’ nün Rektörüyüm . Sonuçta görüşmelerimiz devam ediyor makul bir şekilde de ne olacaksa göreceğiz.  Biz  kararları senatoda görüşeceğiz. Yine son söz senatonundur. 
 
“BİZİM 10 TANE BİNAYA İHTİYACIMIZ VAR” 
 
Bizim erken zamanda 10 tane binaya ihtiyacımız var . Eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak çalışmamız  olacak . En son vardığımız karar istediğimiz fiyat ortaya çıkmasa satalım alacağımız ücreti fakülte binası yada konuk evi ile ilgili çalışmamız olabilir. Gerekirse yeni bir konuk evi yapma düşüncemiz var ama bunun için öncelikle yüksek fiyattan satabilirsek satalım . eğer satamaz isek 8 tane turizm ile ilgili bölümü uygulamalı yerler olarak kullanabiliriz . yani bir diğer alternatifimiz binaları turizm merkezi ve eğitim merkezi ve konuk evinide oraya taşıyalım diye düşünüyoruz. Ya da fakülte ve yüksek okulumuzu oraya taşıyalım dolayısıyla bu alternatiflerden bir tanesi olacak yeterki orası bize kalsın. Çünkü oraya ihtiyacımız var” dedi.