Isparta’da 180 dönüm arazi üzerine kamu özel ortaklığı modeliyle inşa edilecek 728 yataklı Şehir Hastanesi’nin yapımına talip olan iki dev firmaya son tekliflerini vermek üzere çağrıda bulunuldu. Tekliflerden sonra  yapılacak detaylı inceleme arından sözleşme yapılacak şirket belirlenecek

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, 728 yataklı  Şehir Hastanesi  yapım işleri ürün ve hizmetlerin temin edilmesi ihalesine  talip olan   Akfen İnş. Tur. Ve Tic. A.Ş. ile Kolin İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş. - Assigna Infraestructuras S.A. İş Ortaklığı’na son tekliflerini verme çağrısında bulundu. 27 Temmuz 2012 tarihinde bu firmalardan teklif alan daire başkanlığı, yapılan değerlendirmeler sonucunda  firmalardan son tekliflerini 31 Ocak 2013 saat 15:00’a kadar vermelerini istedi.

246 yataklı Kadın Çocuk ve  Doğum Hastanesi de dahil olmak üzere toplam 728 yatak kapasitede  inşa edilecek Isparta Şehir Hastanesi için bundan sonraki süreçte Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı nihai tekliflerin alınmasından sonra açık eksiltme yöntemiyle en avantajlı teklifi veren firmanın finansman modeli, proje teklifi vb. konularda detaylı incelemesi yapılacak.  İnceleme aşaması tamamlandıktan sonra da firmayla sözleşme imzalanacak.