Ülkü İlköğretim Okulu’ndaki değişiklik bölgenin dengesini bozar. Ciddi ve mantıklı bir planlama gerekiyor. Bu konuda çözüm yolları belli Yeni eğitim sistemine göre bazı okulların yeniden planlaması gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre Ülkü’nün sadece ilkokul olması düşünüyor. Bu duruma veliler ve öğrenciler tepkili.
 
Veliler böyle bir karar alınması ve hayata geçmesi durumunda şimdiden çözüm yolları arıyor ve çocuklarını Nazmiye Demirel Ortaokulu’na kayıt için şimdiden çabalıyor. Veliler, çözüm yollarının belli olduğunu, mevcut şekilde Ülkü’nün hem ilkokul, hem ortaokul olarak eğitim – öğretime devam etmesinin mümkün olacağının altını çiziyor. İster Kız Meslek Lisesi ile Ülkü’nün arasındaki boşluğa yeni bina yapılması, ister depo olarak kullanılan spor salonunun yıkılarak yeni bina yapılması, ister bazı okulların taşınması. 
 
Sonuçta çözüm için alternatifler var. Veliler, büyük çaba gösteriyor. Eğer Ülkü ilkokul yapılırsa, bölgenin dengesi değişecek. Çünkü: Bölgede Nazmiye Demirel’den başka eğitim – öğretim kalitesi açısından dikkat çeken ortaokul yok.  Bölge nüfusunun yapısı gereği ilkokul çağındaki öğrenci sayısı az. Okulun donanımı açısından da ilkokul olmaya durumu müsait değil.
 
Nazmiye Demirel Ortaokulu ve Yılmaz Şener İlkokulu’nun öğrenci sayısında adeta patlama yaşanır. Bölge çocuklarının diğer okullara gönderilmesi çok zor. Daha fazla sıralanabilecek sebeplerden dolayı Ülkü’de orta ve ilkokul yapısının devam etmesi gerekiyor düşüncesi hemen hemene bütün kesimlerde mevcut. Diğer türlü ciddi sorunlar beraberinde krizleri de getirecek.
 
Yıllardır verilen emek verilerek marka haline getirilen Ülkü için yerinde çözüm aranmalı ve bulunmalı. Yoksa bölgede ciddi bir denge bozukluğuna sebebiyet verilecek ve önemli kriz ortamı yaşanacak.
Veliler, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin ve daha da önemlisi Sayın Vali’nin bu doğrultuda karar vermesi beklentisi yüksek.