Isparta’da Özel eğitim kurumu Altınbaşak Eğitim Kurumları’nın Sav beldesinde inşa ettirdiği eğitim kompleksi törenle hizmete açıldı. Akdeniz Bölgesi’nin en büyük eğitim kompleksinde üç ayrı okulda 445 öğrenci eğitim görüyor

Isparta’da Altınbaşak Eğitim Kurumları’nın yeni eğitim kompleksi törenle açıldı.  Düzenlenen törene Vali Vekili Mestan Deniz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aslan, AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş, MHP İlçe Başkanı Ramazan Pala, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ve çok sayıda davetli katıldı.

İLİM ŞEHRİNE İVME KAZANDIRAN ÇALIŞMALAR YAPILMAKTA
Vali Vekili Mestan Deniz, Isparta’nın ilim ve bilim şehri olması adına büyük bir çalışmalar yapılarak şehre ivme kazandırıldığını söyledi. Deniz, “İçinde yaşadığımız ülkede kaliteli insan gücünü artırmak, eğitimli, ufkuna geniş bakan, bütün dünya insanlığını kucaklayacak şekilde insanlara hizmet etme gayretinde olan insanlarımızla birlikte olmak tabi ki bizleri mutlu edecektir. Ne kadar kaliteli insan yetiştirebilirsek, havasını teneffüs ettiğimiz ülkeye ne derece hizmet edebilme azim ve gayreti içinde bulunan insanlarımız çoğaldıkça Isparta gerçek vizyonuna kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.

ÜLKEMİZİN EĞİTİMSINIRLARINI AŞTIK
Cehaletin ancak eğitimli insanlar yetiştirilerek sona ereceğine değinen Altınbaşak Eğitim Kurumları Şirket Müdürü Osman Demirhan, “Bizlerde insanlardaki bütün dünyadaki cehaleti ortadan kaldırmak için eğitim müesseselerinden bir tanesini daha hizmete açıyoruz. Bizim eğitim sistemimiz kendi ülkemizin eğitim sınırlarını aşmıştır.  Hem ülkemize hem de insanlığa hayırlı olsun” şeklinde konuştu.  Kompleksin 50 dönümlük araziye oturduğunu anlatan Demirhan, “Bir buçuk yıl içerisinde tamamlandı. 15 bin m2’ye sahip kapalı alanı var. Sosyal tesisimiz dışarıdan gelen misafirlere de hizmet verecek. 1000 kişilik de yemekhanemiz var. İlahiyat Akademisi de 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Bu güne kadar başladığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Bunun da üstesinden Allah’ın izniyle sizlerin destekleriyle geleceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Altınbaşak Eğitim Kurumları Kompleksi’nin açılışı gerçekleştirildi İlahiyat Akademisi’nin de temel atıldı.  

ÜÇ OKULDA 445 ÖĞRENCİ
Altınbaşak Eğitim Kurumları Kompleksi’nde Altınbaşak Anadolu Lisesi, Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi ve Altınbaşak Anadolu Sağlık Meslek Lisesi  adı altında 3 okulda 445 öğrenci eğitim görüyor. Toplam derslik sayısı 40. Akdeniz Bölgesinin en büyük eğitim kompleksi konumundaki bu komplekste  laboratuvarlar, dil sınıfı, proje sınıfı, 600 kişilik yemekhane ve kantin, 500 kişilik konferans salonu, 2 spor salonu, 250 kişilik yurt binası bulunuyor.