Ticaret Borsası’ndan Yalvaç çıkarması

Isparta Ticaret Borsası, Ramazan Ayı dolayısıyla Yalvaç’taki üyelerinin birlik ve beraberliği ile kaynaşmasını sağlamak amacıyla iftar programı düzenledi. İftar yemeği öncesinde Belediye Başkanı Tekin Bayram ile Kaymakam Nevzat Taşdan’ı ziyaret eden Ticaret Borsası Yönetimi, ilçenin hububat ve hayvancılık potansiyeline dikkat çekti.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ve Meclis Başkanı Nuri Selçuk önderliğindeki heyet, ilk önce Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ı ziyaret etti. Hayvancılık konusunda fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, ilçede Hububat Pazarı’nın oluşturulmasını istedi. 30 dekarlık alanın ayrılması durumunda üretici ve tüccarın buluşturulacağı pazar ve lisanslı depoculuk imkanının yaratılabileceğini kaydeden Adar, Belediye Başkanı Bayram’dan destek istedi. Yalvaç Belediye Başkanı Bayram da Hububat Pazarı konusunun Yeni İmar Planı kapsamında değerlendirileceğini bildirdi. Yalvaç’ta hayvancılığın da geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Bayram, bu konuda hazırlanacak her türlü projeye destek olmaya hazır olduğunun taahhüdünü verdi.

Ticaret Borsası heyeti, daha sonra İlçe Kaymakamı Nevzat Taşdan’ı ziyaret etti. Borsa Başkanı Adar, ziyarette Milli Emlak’ın hayvancılık projelerinde arazi desteği verdiğini belirterek “süt hayvancılığında 500 baş, et hayvancılığında ise 700 başa teşvik verilecek. Hem arazi desteği veriliyor hem de makine-teçhizat için hibe kredi sağlanıyor. Bu fırsatı değerlendirip, Yalvaç’ta örnek bir model uygulanabilir” dedi.

Kaymakam Taşdan da Yalvaç’ın hayvancılık açısından çok önemli bir potansiyel taşıdığını söyledi. Bu doğrultuda yapılacak her türlü çalışmaya hazır olduğunu kaydeden Taşdan, Ramazan Bayramı’ndan sonra ilçedeki üretici, tüccar ve çiftçilere yönelik bilgilendirme programı yapılmasını istedi.

Ticaret Borsası’nın Yalvaç programı iftar programı ile devam etti. Selin Restoran’da düzenlenen iftar yemeğine Kaymakam Nevzat Taşdan, Belediye Başkanı Tekin Bayram, daire müdürleri, banka müdürleri ve üyeler katıldı. Borsa Başkanı Adar, iftar programının Yalvaç’taki üyeler ile işbirliği içinde oldukları kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri arasında dayanışma ve kaynaşmanın sağlanmasının amaçlandığını söyledi.