Eğirdir Belediyespor Basketbol Antrenörü Sertar Gökçe, Isparta ve çevresindeki ilçelerden basketbol oynayıp oynamadığına bakılmaksızın fiziksel görüşüne yani boyunun uzunluğuna bakarak oyuncu seçtiklerini söyledi.


Gökçe yaptığı açıklamasında ise; “Isparta"nın Basketbol"da da gelişmesini istiyoruz, tıpkı diğer spor dalları gibi gelişmesini istiyoruz. Bu yıl düzenlenen yaz okulu ile Basketbol yaz okulları adeta tavan yaptı.

Biz de bu yaz okullarından yararlanarak kendimize ve çevre kulüplerdeki arkadaşlarımıza oyuncu istihdamı sağlıyoruz” dedi Eğirdir Belediyespor"da transfer hazırlıkları içinde olduklarını belirten Gökçe "İlk etapta dışarıdan transfer yapmayı düşünmüyorduk fakat yaptığımız antrenmanlarda bazı bölgelerde eksiklikler olduğunun kanaatine vardık.

 Bu bölgelere dış transfer yapacağız. Takımı kurmadan önce söylediğimiz gibi bu takım Ispartalı olacak demiştik, bunun içinde alt yapımızı tamamen Isparta'da okuyan veya Ispartalı oyuncular ile masaya oturup 3. ligde Isparta'nın adını duyuracak bir takım ortaya çıkartacağız.

Alt yapımız şimdiden hazır, önceden Bölgespor'da görev yaparken bir alt yapımız vardı. Oradaki oyuncuları Eğirdir Belediyesi'nin bünyesine çekerek alt yapımızı güçlendirdik.

 Yaz aylarında kurslar düzenleyerek, Isparta ve çevresindeki yetenekli oyuncuları bulup geliştirmek istiyoruz. Hedefleri olan bir takım kurduk. İlk sezonda üçüncü ligden çıkarak ikinci lige adım atmak istiyoruz. İkinci ligde de adımızı duyuracağımıza eminim" dedi

Oluşum Gazetesi