GÜL KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KOOPERATİF BAŞKANI MEHMET BOYACI 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI DOLAYISIYLA BİR MESAJ YAYIMLADI.

"Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla birlikte aziz milletin umutları canlanmış ve kendi kaderini yeniden tayin edeceği İstiklal Mücadelesi başlatılmıştır. Samsun'da atılan tarihi adımın heyecanı, dalga dalga Anadolu'ya yayılarak bu sayede, vatanın işgalden kurtarılması için azimli ve kararlı bir mücadele başlatılmıştır. 

          İstiklal Mücadelesi adı altında başlatılan bu eşsiz girişim, Büyük Zafer'le taçlandırılmış ve bu kesin zafer neticesinde bağımsız Türkiye'nin, Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu bakımdan, 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir.

         19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Türkiye, kuruluş felsefesinden, hâkimiyet-i milliye ilkesinden, milli iradeden, milletinden aldığı güçle, kazanımlarını artırmakta, birlik ve bütünlük içinde güçlü ülke olma yolundaki serüvenini sürdürmektedir. 

      Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum.