Isparta'da, dolu ve küçük çarpmalardan dolayı oluşan hasarlar, "boyasız tamir" diye tabir edilen "Göçük onarım" yöntemiyle kısa sürede gideriliyor.

Yeni Sanayi̇ Sitesi'nde yıllardır kaportacılık işiyle uğraşan Kaporta ustası Hasan Ateş, Haber32'ye yaptığı açıklamada, göçük onarım sektörünün Türkiye'de yeni gelişmeye başladığını söyledi.

Bu alanda yeterli usta olmadığı dönemde zaman zaman yurt dışından destek alındığını hatırlatan Ateş, yeterli eğitim kursları açıldığı takdirde ülkede usta sayısının artabileceğini ifade etti.

 Özellikle son dönemle küresel iklim değişikliğine bağlı dolu yağışlarının büyük şehirlerde sık görülmeye başlandığına dikkati çeken Ateş, şöyle konuştu: "Hemen hemen her bölgede şiddetli dolu sonrası araçlarda hasar oluşuyor. İşte o zaman göçük onarımı gündeme geliyor.

Araçlarda oluşan küçük hasarlar, özellikle orijinal araçlarda boyaya zarar vermeden yapmak gerekiyor. Araç yeniden bir boyanma işlemi geçirmediği için değer kaybına uğramaz. 3 günde yapılacak işlemi bir günde yapabiliyoruz.  

BİM Aktüel İndirimleri Yarın Başlıyor BİM Aktüel İndirimleri Yarın Başlıyor

Kişi hem vakit kazanıyor hem de kişinin aracı zarar görmeden onarılıyor."  Ateş, küçük çaplı kazalarda boya macunla uğraşmadan kaportayı eski durumuna getrebildiklerini sözlerine ekledi.