Ekonominin devleri pandemide tuş oldular
  
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Kanal32 Bire Bir Özel Programında Gazeteciler İsmail Altunbaş, Soner Toros ve Hakan Yaman’ın sorularını yanıtladı. Koronavirüs sürecini değerlendiren ve çalışmaları anlatan Başdeğirmen, Türkiye’nin gücünü bir kez daha gösterdiğinin altını çizdi. Başdeğirmen, “Devletimiz gücünü gösterdi. Ekonominin devleri ülkeler pandemide tuş oldular. Biz o ülkelere maske gönderdik. Tuvalet kağıdı, dezenfektan malzemesi, solunum cihazları gönderdik.

Tüm yaşantıları ve yatırımları para üzerine olmuş. İnsan yaşantısına ilişkin bir çalışmaları olmamış. Türkiye, şehir hastaneleri ile sağlık altyapısı ile gücünü gösterdi. 5 yıldızlı otelden çok daha güzel, doktorlarımızın ve diğer çalışanların bilgi ve tecrübesi. Türkiye, Amerika’ya maske gönderebiliyorsa, o ülkede Türkiye’den gelecek yardımı bekliyorsa bu çok önemli. Türkiye, yaklaşık 60 ülkeye malzeme gönderdi, hala gönderiyoruz.

Her yere malzeme gönderiyoruz. Türk ekonomisi de çok güçlü. Ekonomimiz güçlü olmasa bu başarıyı sağlayamazdık. 5 milyon eve 1000’er TL para dağıtıldı. Bu ülkemizin büyüklüğünü gösteriyor. Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Dünya ülkeleri içerisinde göğsümüzü geriyoruz. Böyle bir Cumhurbaşkanının bulunduğu ülkede, böyle bir ülkenin ve milletin bir belediye başkanı olmak bana gurur veriyor.”