Isparta İl Özel İdaresinin 6 Milyon lira maliyetle Asfalt Plenti kuracağı açıklamasının ardından Isparta gibi çok büyük olmayan bir şehirde hem belediyenin, hemde İl Özel İdaresinin Asfalt Plenti kurmasına gerek varmıydı sorusu akıllara gelmişti.

Ancak yaptığımız araştırmalar sonrası Isparta İl Özel İDaresini bu yatırıma sevk eden çok ilginç detaylara ulaştık. Isparta İl Özel İdaresi Davraz Kayak Merkezi yolu için asfalt kaplama amacıyla bir ihale yapmaya karar verdi. İhale, maliyetlerin tahminlerin çok üstünde olması nedeniyle iptal edildi. İl Özel İdaresi ekipleri asfalt yatırımı için mevcut kapasitesinin yüzde 20'sini kullanan Isparta Belediyesinin kapısını çaldı. Isparta Belediyesinin Davraz kayak merkezi için verdiği fiyat asfalt plenti kurma maliyetlerininde üstünde çıkınca, İl Özel İdaresi yetkilileri Burdur İl Özel idaresinin yolunu tuttu.

 Burdur il özel idaresinin verdiği fiyat kabul edilebilir durumdaydı ancak, Asfalt üretim tesisi ile uygulanacak yer arasındaki mesafe 100 kilometre civarında çıkınca  bu kezde akaryakıt maliyetleri nedeniyle genel maliyet yine yükselecekti.

  Hal böyle olunca Isparta Belediyesinin tekrar kapısı çalındı, asfalt malzemesinin Isparta İl Özel İdaresi tarafından tedarik edilip, istenilen kullandırım bedeli ödenerek tesisi şehrin menfaatleri için kullanalım teklifide olumlu karşılanmadı.

Tüm bu merhalelerden sonra Isparta il Özel İdaresi, Asfalt Plentinin kendisi ve makina parkıyla birlikte 6 milyon liralık bir harcamayla bu sorunu kökten çözmeye karar verdi.