MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Kültür Merkezi"nin müteahhit firmaya sıfırın altında paraya verildiğini iddia etti. Isparta"nın daha önce böyle bir peşkeş ve soygun görmediğini belirten Günaydın, Kadıahmetoğulları ile belediye arasında yapılan paylaşımda Isparta Belediyesi"ne sadece cami, meydan ve kültür merkezi kaldığını windows 10 pro satin al mahkemenin yaptığı tespit tutanağını göstererek belgeledi.
BELGESİNİ GÖSTERDİ
MHP Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Günaydın, dün Aktif Gazeteciler Derneği"nin organizasyonunda gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa"nın Günaydın"ın seçildiği gün ve bazı projelerinin haberlerinden oluşan tablo hediye ettiği Başkan Adayı Günaydın, Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi"ne ilişkin önemli iddialarda bulundu. Mahkemenin Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi paylaşımına ilişkin tespit tutanağını gösteren Günaydın, resmi evrak üzerinde belediyeye cami, meydan ve kültür merkezinin kaldığını gösterdi. “Isparta böyle peşkeş görmedi” diyen Günaydın, “Belediye ileride geliri olmayan bu yere cebinden birde para harcayacak. Onun için eksiye verildi diyorum” dedi.
8 BİN YENİ İŞSİZ
Belediye Başkan Adayı Günaydın, Isparta"nın en önemli sorununun işsizlik olduğunu söyledi. 20 bin işsize son 3 yılda 8 bin işsiz daha eklendiğini iddia eden Günaydın, belediye başkanı seçildiğinde işsizlikle mücadele edeceğinin taahhüdünü verdi.
Isparta"nın mali yönden kriz yaşamasının altında belediyenin dışarıya iş vermesinin olduğunu ileri süren Günaydın, “paralarımız Isparta semalarından kalkıyor İstanbul semalarına uçuyor. Bu para Isparta"da kalsa bir şekilde sızacak. Simitçi bile istifade edecek. Isparta"nın paraları dışarıya gidiyor. Çok büyük rakamlar bunlar” diye konuştu.
ŞOK İDDİA
Belediye Başkan Adayı Günaydın, ISBAŞ Fabrikası"nın satışı olayında ilgili şirket ile Belediye Başkanı Hasan Balaman arasında 2 milyon dolarlık alışverişin söz konusu olduğunu iddia etti. Bunu ispat edebileceğini kaydeden Günaydın, “benim kasasında 1 trilyon lira para ile bıraktığım ISBAŞ bugün ne aldı. Bir kişiye peşkeş çekildi. Isparta"nın geleceği satıldı. Isparta"nın geleceğini kurtarmak için göreve talibim” diye sözlerini tamamladı.