Isparta'da bir grup esnafın, borcunu ödemeyerek kaçtığını iddia ettikleri müteahhit N.T, müteahhitliğini yaptığı kooperatifin borcu olmadığını belirterek, Ispartalı esnafa borcu olduğunu, onun da kooperatifle ilgisinin bulunmadığını söyledi.

     Geçen hafta bir grup esnafın basın toplantısı düzenleyerek müteahhit N.T'nin kendilerine 600 bin TL'ye yakın borcu olduğunu ve bunu ödemeyerek ortadan kaybolduğunu ileri sürdükleri müteahhit gazetecilere açıklamalarda bulundu.

     ''Guinness Rekorlar kitabına girecek bir bina inşa ettik, Ispartalılar, 9 şiddetinde depreme dayanıklı, ilk defa tünel kalıp kullanan, kaliteli malzemeyi tercih eden ve işini 6 ay gibi kısa sürede bitiren bir müteahhit istemiyorlar'' diyen N.T, Isparta'da müteahhitliğini yaptığı kooperatife ait bir borç bulunmadığını, Tekirdağ'da yaptığı iş için Ispartalı esnaftan malzeme aldığını ve bu borcun da Tekirdağ'daki şantiyede kullanılan malzemeler olduğunu dile getirdi.

     Borcunun arkasında olduğunu ve hiçbir yere kaçmadığını belirten N.T, ''6 milyon TL'lik işten hiçbir borcum kalmadı, Ispartalı esnafa sadece 274 bin TL borcum var o da bu kooperatif ile ilgili değil. Bugüne kadar borcumu günü gününde ödedim. Sadece son iki ay içinde sıkıntıya girdim. Her esnaf da zaman zaman bu tür sıkıntılara girebilir. Ayrıca benim borcumun tamamının süresi gelmiş değil. Daha günü gelmemiş borcumu da istiyorlar. Bu haksızlık. Birden fazla gayrimenkulüm var. Şu aralar nakitte sıkışığım ama gelirler, kendilerine gayrimenkulümü veririm'' diye konuştu.

     Geçen hafta bir grup esnaf basın toplantısı düzenlemiş, İstanbul merkezli bir şirket tarafından başlatılan 102 daireli kooperatifin müteahhit N.T'nin, ildeki çok sayıda esnaftan 600 bin TL'ye yakın malzeme aldığını ve borcunu ödemeyerek, ortadan kaybolduğunu ileri sürmüştü.