Isparta’nın Sütçüler ilçesini hortum vurdu Isparta’nın Sütçüler ilçesini hortum vurdu

Uzun yıllar hem ortaöğretim hem de yükseköğretim sınavlarında başarılı bir grafik çizen, dönem dönem ilk 5 içerisinde yer alan Isparta, son yıllarda bu başarısını mumla arar oldu. Çok değil, 3 yıl önce Isparta YKS başarı sıralamasında 13’üncü sıradaydı. Ama şimdi başarıdan uzaklaşıldı.
Yükseköğretim Kurulu, “Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği” raporu yayınladı. Raporda, 2021 yılında sınava giren adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamalarına göre dağılımı yapıldı. En yüksek ve en düşük başarı sırasına sahip iller arasında 100 bin sıralama farkı hesaplandı.
Rapora göre, sınava giren tüm adaylar üzerinden illerin başarı sırası ortalamasında, Ankara, Eskişehir, Kırşehir, Denizli ve Bursa en başarılı iller oldu.
Rapora göre Isparta, 2021 yılında yapılan YKS sonuçlarına göre başarı sıralamasında 22’inci sırada yer aldı. Isparta’nın sayısalda 444 bin 71 olan başarı ortalaması sözelde ise 477 binde kaldı. Rapora göre Isparta’nın başarı ortalaması 548 bin 115 olarak kayıtlara geçti.
Öte yandan komşu ilimiz Burdur ise YKS’nın başarılı iller sıralamasında 12’nci sırada yer aldı.