'BU BİR CİNAYETTİR'

İstanbul Caddesi’nde Cuma günü meydana gelen motosiklet kazasında bir öğrenci ölmüş, bir öğrenci de ağır yaralanmıştı.SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda yatan yaralı öğrenci Asiye Savaşçı’nın babası Nazım Savaşçı kazanın olduğu yerde isyan etti




İstanbul Caddesi Çünür Mahallesi tarafında geçtiğimiz Cuma günü gece saat 23.45’te feci bir kaza meydana gelmişti. Kazada Ö. Y. yönetimindeki motosiklet yolun karşısına geçmeye çalışan 2 öğrenciyi altına alarak metrelerce sürüklemiş ve bu kazada Hatice Kübra Kurşap hayatını kaybederken Asiye Savaşçı da ağır yaralanmıştı. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde yatan yaralı Savaşçı’nın babası Nazım Savaşçı, olayın ardından ikamet ettiği Manisa’dan Isparta’ya geldi. Kazanın olduğu yerde açıklama yapan baba Savaşçı, yolun durumuna isyan ederek, devlet büyüklerini göreve çağırdı.

BU CİNAYETLERİ DURDURUN

Isparta’daki devlet büyüklerinden çocuğunun sağlığını geri istediğini belirten acılı baba Nazım Savaşçı, “Benim kızım 20 yaşında. Bu yaşa kadar ne devlete ne millete zarar getirmeden büyüttüm. Devlet büyüklerinden sağlığını ve geleceğini geri istiyorum. Burada olan kaza değil, cinayettir. 70 km hızla gelen bir motor, 2 kişiye vurduğunda öldürmez ve komaya sokmaz. Çünkü 70 km hız belirlenirken ne kadar zarar vereceği hesaplanmıştır. Bu insan resmen cinayet işlemiştir. Ben Baro Başkanına sesleniyorum. Benim yanımda olun. Ben sizin misafirinizim. Benim çocuğuma sahip çıkın. Bir çocuk burada rahmetli oldu. Onun babası yandı. Karşı taraftan, çarpan insandan bir Allah’ın kulu gelip bize geçmiş olsun demedi. Üniversite yönetimine çok teşekkür ediyorum. Geldiler, halimizi hatırımızı sordular. Ancak buradaki devlet büyüklerimiz gelmedi, bizi yalnız bıraktılar. Ayrıca adalete de sesleniyorum. Bu cinayetleri durdurun. Gerekli cezaların verilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.



70 KM İLE GİTMESİ GEREKİRKEN 140-150’YLE GİTMİŞ

Öte yandan kazanın nasıl olduğunu anlatan Savaşçı, “Çocuğum otobüsten inmiş. Yola bakarak yolun karşına geçmek istemiş. Yaya geçidini bitirmek üzereyken 140-150 km hızla gelen bir motosikletli katili görememiş. Bunu kimse göremez. Motosiklet düşmüş metrelerce sürüklenmiş. 70 km hızla gelse bu kadar sürüklenir miydi?” dedi.

SAYIN VALİME VE BELEDİYE BAŞKANIMA SESLENİYORUM

Diğer taraftan kazanın olduğu bölgede yolun çok tehlikeli olduğunu ileri süren Savaşçı, bu bölgeye acilen üst geçit yapılması gerektiğini savundu. Savaşçı, “Ben inşaat sektöründen anlayan biriyim. 4 tane demirden üst geçit yapılsa en fazla 500 bin lira tutar. Benim çocuğuma bugün devletin milletin vergilerinden harcanan para belki 200 bin lira. Devlet büyüklerime, Sayın Valime ve Belediye Başkanıma sesleniyorum; gelin akşam burada çocuğunuz varsa elinden tutun yürüyün. İnsanların ne derece burada hız yaptıklarını bir görün. Bu sorun tüm Türkiye’de var. Çocuğum kurtulmak üzere. 20 yıl sonra çocuğum tekrar doğdu. Ancak başka çocuklar ve aileler yanmasın” diye konuştu.

MAHALLELİ DE ÜST GEÇİT İSTİYOR

Mahalle halkı da bu bölgede çok sık kaza olduğunu belirterek, isyan etti. Mahalleli, “Biz bu yoldan mağduruz. Devamlı korkuyoruz. Buraya yaya geçidi de koymayacaklardı zorla koydurduk. Her gün kaza olacak diye bakıyoruz. Kaza olduğu gün ödümüz ağzımıza geldi. Bir hafta önce de aynı yerde kaza oldu. O da öğrenciydi. Buralarda hep öğrenci var. Üst geçit yapılsa çok iyi olur” şeklinde görüş bildirdiler.