Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya ilçe merkezindeki asfalt çalışmasına verdiği destek için, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ederek “Aksu’da yapılan çalışmalara Süreyya Sadi Bilgiç’in çok büyük katkısı oluyor. Yapılacak her çalışmada kendisinin maddi manevi desteğini yanımızda hissediyoruz” dedi.

Aksu’nun 100 yıllardır Seriklilerin yaylası konumunda olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Kaya, “Aksu gelişmeye açık bir yer olmasına rağmen maalesef küçük yer politikası nedeniyle istenilen gelişme sağlanamamış” diye konuştu.     

Bir tarafta AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, diğer tarafta ise Aksu’nun CHP’li Belediye Başkanı Ali Kaya’nın olduğu bu haber tam bir ‘siyaset değil hizmet önemlidir’ haberi. İl Özel İdaresinin köy yollarına sıcak asfalt çalışması sırasında Aksu ilçe yolları asfaltlanırken TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e ulaşan, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya ilçe merkezinde 500 metre kadar bir alanında asfaltlanması konusunda yardım istiyor.

Milletvekili Bilgiç, belediyenin CHP’li olmasına bakmadan asfaltın yapılması talimatını veriyor. Milletvekili Bilgiç’e destekleri nedeniyle teşekkür eden Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, “Aksu’da yapılan çalışmalara Süreyya Sadi Bilgiç’in çok büyük katkısı oluyor. Yapılacak her çalışmada kendisinin maddi manevi desteğini yanımızda hissediyoruz” dedi.

KÜÇÜK BELEDİYELERE GELEN PARA MAAŞLARA ANCAK YETİYOR

Aksu’ya merkezi bütçeden aylık 85 bin TL kadar para geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Kaya “gelen paranın tamamı personel maaşına gidiyor ki, belediyemizde taşeron işçi dahi yok. Bu sadece bizim değil tüm küçük belediyelerin sorunudur” şeklinde konuştu. Aksu’nun 100 yıllardır Seriklilerin yaylası konumunda olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Kaya, “Aksu gelişmeye açık bir yer olmasına rağmen maalesef küçük yer politikası nedeniyle istenilen gelişme sağlanamamış” diye konuştu.    

BU COĞRAFYADA ZOR OLAN 18 KM KANALİZASYON YAPTIK

Çok düşük bir bütçeyle çalışmalarına rağmen Aksu’da önemli işler yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kaya, “araç parkımızda hiç araç yoktu. 3 kamyon, greyder gibi araçları araç parkına kazandırdık, çöp aracımızı sıfırladık, 3 minibüs aldık. Çok zor bir iş olan 18 km kanalizasyon yaptık. Coğrafi yapı nedeniyle Aksu’da kanalizasyon kolay bir iş değil. Normalde 1,90 olan kanalizasyonun derinliği ilçemizde yer yer 6,50 mt’ye kadar inmek durumunda kalıyor. Bu nedenle aslında çok büyük yatırım” dedi.

KAYMAKAMLIK ÖNÜNE ASFALT DÖKEMEDİK

Yol çalışmaları konusunda oluşan karmaşanın ilçelerde sorun olduğunu söyleyen Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya “Türkiye Cumhuriyetinde 70-80 yıl boyunca küçük yerlerde asfaltı karayolları, köy hizmetleri eliyle yapmış. Sonradan köy hizmetleri kapatılınca sınır sorunları ortaya çıkmış. Bugün baktığımızda yok belediye sınırı, yok özel idare sınırı diye asfalt işinde zorluk çıkıyor. Biz ilçe merkezinde 40 km kadar asfalt döktük. Kaymakamlığın önünden geçen yol karayolları sınırında diye asfalt dökemedik” ifadelerini kullandı.