Isparta’da ‘eski Sümerbank Caddesi’ olarak bilinen Hastane Caddesi ile Çayboyu’nu birbirine bağlayan sokak bir yönüyle dikkat çekiyor. Son yıllarda artan kadın girişimci hareketinin merkezi bu sokakta oluşmaya başladı. Kargo, gözlükçü gibi birkaç işletme dışındaki neredeyse tüm işletmelerde ‘başarılı kadın girişimcilik öyküleri’ yazılıyor. Ev tekstilinden, kadın giyime, ev yemeklerinden, pasta-börek salonuna, kuaförden lokantaya kadar birçok işletmenin sahibi kadın.

            Eski Sümerbank Caddesi’nde faaliyet gösteren Duru Butik de başarılı bir kadın girişimcilik örneği. Bayanlara butik tarzda (özel tarz) bol seçenekli kıyafet imkanı sunan Duru Butik, Angelneverdie, Dgmane gibi sıradışı markaların bulunabileceği bir işletme. Özellikle bulunması zor büyük beden giyimde birçok ürün seçeneği sunan Duru Butik, Tolga Saraçoğlu, Passo, Karton Trika gibi markaların da ürünlerini satışa sunuyor. Fiyatta ekonomisini düşünen bayanlara yönelik faaliyet gösteren Duru Butik, 23 Ocak’tan itibaren ikinci üründe yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor.

            Eski Sümerbank Caddesi’nin Kadın Girişimciler Caddesi olması önerisi de Duru Butik’ten geldi. Butik yetkilisi Merve Gülatan, caddede faaliyet gösteren işletmelerin çoğunun bayan patrona sahip olduğunu belirtti. Isparta Belediyesi’nin girişimcilik örneği göstererek işletme sahibi olan bayanların bulunduğu caddeyle daha çok ilgilenmesi gerektiğini belirten Gülatan, caddenin isminin Kadın Girişimciler Caddesi yapılabileceğini gündeme getirdi.