Nazmiye Demirel Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı, yaratıcı projeler ile dikkat çekti. Okul Müdürü Halil Kaya, "Bu çocuklarımız gelecekte kendi otomobilimizi yapacak. Burada zemin hazırlıyoruz" dedi.

TÜBİTAK destekli Bilim ve Sanat Fuarları devam ediyor. TÜBİTAK'ın desteklediği okullar arasında yer alan Nazmiye Demirel Ortaokulu'nda da dün Bilim Fuarı şenliği yapıldı. 37 öğrencinin 12 öğretmen rehberliğinde geliştirdiği 20 proje dün görücüye çıktı.

Nazmiye Demirel Ortaokulu Müdürü Halil Kaya, proje tabanlı eğitime büyük önem verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bakanlık bu yıl 20 proje ile sınırlandırdı. Nazmiye Demirel olarak dördüncü fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 85 proje yapmıştık. Bu yıl 20 ile sınırlama oldu. Bu fuarda 12 öğretmen rehberliğinde 37 öğrenci görev aldı. Buradaki amaç; çocukları bilimle buluşturmak. Çocuklarımızı proje tabanlı eğitim ile projeye yaklaştırmak istiyoruz. Şu anda projenin ne olduğunu anlatmaya, öğretmeye çalışıyoruz. Bu öğrencilerimiz liseye gittiğinde daha güzel şeyler yapacaklar, üniversiteye gittiğinde daha başka olacak. Mühendis olduklarında ya da alanlarına gittiklerinde inşallah kendi arabamızı yapacaklar. Burada zemin hazırlanıyor. Bakanlığımızın bu müfretadını destekliyoruz."